Diskuse

Teplo z fúze.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pro Vás je evidentně blud úplně všechno, akorát si pletete hmotu s hmotností.

Hmota a hmotnost totiž není to samé. Při sloučení dvou atomů vodíku (prakticky dvou protonů) vznikne jeden atom helia, který má ale nižší hmotnost, než byla celková hmotnost původních dvou atomů vodíku. Část hmotnosti obou atomů vodíku se při fúzní reakci přemění na energii v podobě fotonů. Žádná hmota se neztratí, nejde tedy o porušení zákona o zachování hmoty.

K jaderné fúzi (tedy k překonání coulombovské bariéry) není nutný jen tlak, ale i vysoká teplota, která zvyšuje kinetickou (pohybovou) energii protonů. Pokud na protony působí vysoký tlak a zároveň teplota (v podobě energie tepelného pohybu), roste pravděpodobnost, že protony překonají elektrickou sílu, která brání jejich sloučení.

Elektrický náboj je zcela všeobecně uznávaným pojmem, bez něhož se ve fyzice ani chemii nelze obejít. Pokud Vy znáte jen náboj do střelné zbraně, tak prosím Vás nestrkejte nábojnice tam, kam patří baterky.

4 0
možnosti
Foto

8-oPene Svobodo, protože je svoboda, tak může každý vyjádřit svůj vlastní pohled na cokoliv a tak to činím. Vy asi nejste úplně svobodný, protože tady povídáte přesně ty bludy, co vás naučili ve škole a vůbec jste se nezamyslil, nad tím, zdali to není jen představa "géniů" minulé doby.

Kdyby to byla pravda, co tady povídáte, tak by TOKAMAK již mnoho let produkoval čistou energii. Malý tokamak, by produkoval malou energii a větší tokamak by produkoval větší energii. Takže by se nemuselo stavět ještě větší TOKAMAK, který bude produkovat zase jen takovou energii, jakou do něho vložíte. Z toho musí být každému jasné, že celý ten koncept získávání energie z hmoty, opravuji z hmotnosti, je jen zbožné přání a nikdy se nevyplní.

To že se ze dvou protonů (nikoliv ze dvou atomů vodíku) vytvoří atomové jádro helia (nikolin atom helia) a má menší hmotnost, než původní částice, nemusí být přeměna hmoty (hmotnosti) na energii, protože i foton (graviton) je hmotný a až jeho pohyb tvoří enegii.Takže se opravdu žádná hmota nestratí, ale ani se žádná energie nevytvoří, pouze se změní jedna forma energie na druhou formu energie.

Že nesouhlasí hmotnosti před a po reakci? No když se staví dům, tak také se spotřebuje více materiálu, takže vždy zůstane odpad a málokdo by ten odpad považoval za energii.

Asi jste nepostřehl, že v blogu píši, že TEPLOTA není energie, nýbrž TEPLO, že takový blud znovu opakujete jako důkaz.

Píšete....Pokud na protony působí vysoký tlak a zároveň teplota (v podobě energie tepelného pohybu),......... ale při zvyšujícím se tlaku, vrůstá atomaticky i teplota, která není energie. Energie je TEPLO , ne teplota. Mimochodem, co je tepelný pohyb?

Píšete........Elektrický náboj je všeobecně uznávaným pojmem Pokud Vy znáte jen náboj do střelné zbraně, tak prosím Vás nestrkejte nábojnice tam, kam patří baterky.

Takže konečně víme co je elektrický náboj, jsou to baterky.

0 0
možnosti
Foto

Je to lepší, než kdyby vás to rozčílilo. Přesvědčit věřící dá zabrat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik