Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

(Maksa, citace) Jak probíhá skládání baryoní hmoty ( látkové hmoty) je mě jasné, naopak to křivení časoprostoru mě dělá starosti , protože mám rád rovné linie a jasné vysvětlení. Nemám rád bubáky, které jsou, ale musíte si je představit. Děkuji.

(JN reakce) Skládání baryonní hmoty je pouze „lidská mnemotechnická pomůcka na papír“ ( např. cukr je C6H12O6 ) , ale v reál-vesmíru jak se prokládají křivosti tisíců elementů „do sebe“ tj. elementy základní : kvark U, kvark D, plus elektron = cukr, to už je záhada toho „prolínání křivostí (n+m) dimenzí dvou veličin http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=ea ; http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/eb/eb_002.pdf

0 0
možnosti
Foto

Tak to jste mě doběhl, já si matně pamatuji ze střední, že cukr je složitá molekula a on je to základní : kvark U, kvark D, plus elektron = cukr. Nyní, když to vím, odmítám si sladit kafe, ještě bych něco chytil.

0 0
možnosti
JN

Otázka pro všechny : "Plave" éter v časoprostoru ?, anebo "plave" časoprostor v éteru ??

0 0
možnosti
JF

Co je to časoprostor? Jak si to lze představit?

0 0
možnosti
JN

Vidím, že někteří lidé co chodí do klubu-blogu pana Maksy, jsou příznivci éteru. Kdo je "pro" éter a kdo je "proti" ? Každý ( na obou stranách barikády ) by měl mít k tomu už vypracovaný-promyšlený důvod. Po 100 letech rozhodně ano.

0 0
možnosti
Foto

Pane Navrátile, já nemám žádný klub, protože, když si přečtete diskuse pod blogy co jsem doposud napsal, tak se tam stále objevují skeptici, kteří mě nadávají, proč tupím Einsteina. Ale já vůbec Alberta netupím, já popisují jeho teorie, jako bludné ( bludné od slova blouditi). Tady se nejedná o nějaký volební boj, kdo je pro a kdo proti. Prostě chci se dopátrat, jestli je nehmotný časoprostor reálný, nebo jestli to není nějaký bubák. Já důvody mám, může si je každý přečíst. Děkuji.

https://maksa.blog.idnes.cz/

0 0
možnosti
JN

Rád bych, aby si alespoň dva zdejší přispěvatelé do kosmologie přečetli toto : http://www.hypothesis-of-universe.com/docs/aa/aa_090.pdf ( zde str. 3+4 ) abychom pak byli aspoň tři nad novou debatou "o časoprostoru". Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Je dobré si uvědomit jednu zásadní poučku. " Nic ve vesmíru se neděje bez příčiny."

Můžeme to vyjádřit fyzikálními termíny. " Na každou akci, vznikne reakce"

Já jsem došel k závěru, že prvotní akci vždy způsobí gravitonový éter, na kterou následuje reakce. Nebudu to rozvíjet, snad na to přijdete sami.

0 0
možnosti
Foto

Leibnizův princip postačujícího důvodu Vám schvaluju. Ale co potom vede gravitonový éter k té prvotní akci?

1 0
možnosti
VD

Michelson-Morley interferometer bol navrhnutý tak aby nikdy nič nenameral. Ak sa svetelný lúč pohybuje rovnako dlhú dráhu v smere rotácie Zeme ako v protismere rotácie Zeme, vzniknuté odchýlky sa navzájom anulujú.

Extrémne veľké vákuum nieje tak jednoduché vytvoriť. Ak by bolo vo vesmíre tak veľké vákuum ako nám tvrdia dnešný vedci, pri výstupe kozmonautov do voľného priestoru by ich toto vákuum roztrhalo. Extrémne veľké vákuum je iba v čiernych dierach a to dokáže roztrhať aj hviezdy.

Hoci v bežnom živote používame váhy na zisťovanie hmotnosti, v skutočnosti sú váhy silomer. Prakticky neexistuje žiaden dôkaz, že gravitačná sila je závislá od hmotnosti telesa. Podľa mňa je gravitačná sila závislá od počtu častíc. Zákon zachovania hmotnosti platí iba pre chemické reakcie v uzavretej sústave na zemskom povrchu a nie pri zmenách intenzity gravitačného poľa. Vďaka nesprávnemu gravitačnému zákonu je nesprávny celý vedecký model vesmíru. Aby vedci nemuseli priznať, že gravitačný zákon je nesprávny, rozhodli sa oklamať verejnosť a vymysleli si existenciu skrytej hmoty a skrytej energie. Fungovanie vesmíru sa dá vysvetliť aj bez skrytej hmoty aj bez skrytej energie.

Atómové hodiny sú dôkazom, že hmotnosť častíc je závislá od intenzity gravitačného poľa a preto gravitácia nemôže byť prejavom hmotnosti. Ak dodáte dvom časticiam o rozdielnej hmotnosti rovnakú energiu, ľahšia častica bude kmitať na vyššej frekvencii ako tá ťažšia. Vďaka menšej hmotnosti častíc elektronického oscilátora atómových hodín idú atómové hodiny v slabšom gravitačnom poli rýchlejšie ako na zemskom povrchu.

0 0
možnosti
Foto

Máte zajímavé postřehy, ale při měření relativní rychlosti naší Země k éteru, se musí započítat nejenom obvodová rychlost naší planety ( 0,5 km/s), ale i rychlost oběhu kolem Slunce (30 km/s), a hlavně rychlost celé naší sluneční soustavy v galaxii (270 km/s)

Michelson- Morley pokus nemůže dobře fungovat, protože světlo je vlnění a gravitonový éter je rovněž vlnění. Vlnění nemůže ovlivnit jiné vlnění. Jako důkaz poslouží dnes mobilní telefony. Přesto, že jsou dva mobilní telefony u sebe, neovlivní se elektromagnetické vlnění navzájem, ale to ti vědci před 200 lety nemohli ani tušit. Zarážející je, že dnešní fyzikové to přehlížejí a tento nesprávně navrhnutý pokus obhajují.

To, že hodiny s kyvadlem jdou rychleji na kopci, než na rovině, k vůli gravitaci, věděl již Newton, takže celý ten humbuk s relativitou je opravdu k pousmání." Vše se řídí ve vesmíru podle relativity a kde to nestačí, tak se začne kvantovat a kvantovat".;-D

0 0
možnosti
JF

S tím zakřiveným časoprostorem je to stejně záhada - kolem magnetu by se měl pak zakřivovat taky a jen pro druhý magnet? Nebo byl myšlen jen jako jednoúčelovka ke gravitaci ... ??? Taky je otázka jestli je rozdíl mezi tím jak to pojímal Einstein a jak je to v éteru - tedy aspoň v tom mediálním ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pane Floriáne, jako mladý jsem měl v tom také zmatek, protože se o Einsteinových teoriích za totáče nepochybovalo. Dlouho mě trvalo, než jsem se od STR a OTR oprostil a musel jsem nastudovat teorie pana Maxwella a přijít na to proč nelze ovlivnit světlem phybujíci se éter.

Začal jsem tím, že gravitonový éter je stojaté vlnění prostoru.

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik