Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Gravitonový éter zní dobře, dávám plus. Ale přeci jen, vibrace strun a deset či jedenáct dimenzí má větší šmrnc, o ty bych nerad přišel. Nebo o hyperprostor, nenahraditelná ztráta. Možná jsem to přehlédl, ale jakým způsobem onen éter přiléhá k povrchům vesmírných těles, částic a všeho hmotného vlastně; nebo jimi proniká? A čím je vlastně tvořen? Gravitony? To ale musejí být jeden na druhém těsně jako puzzle, protože, co by jinak bylo mezi nimi, aby se pořád jednalo o ten éter?

0 0
možnosti
Foto

Konečně se objevil Někdo, komu to myslí a nepapouškuje bludy minulých století, gratuluji. Rád bych Vám odpověděl na všechny Vaše otázky, ale myslím, že by se to sem nevešlo a již jsem na ně odpověděl v minulých blozích. Lze dohledat.

https://maksa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=674865

Psal jsem tehdy ještě fotonový éter. Abych se odlišil od AE, změnil jsem to na gravitonový éter, ale boson jako boson.;-D .Děkuji a přeji dobrý den.

0 0
možnosti
Foto

No vidíte. Opět se nemůžete divit když si z Vás ostatní budou dělat srandu.

Sorry jako, ale přímo spojovat Michelsonův experiment s kvantovou mechanikou je nesmysl.

Možná by stálo za to alespoň trochu nastudovat historii vzniku kvantové fyziky jako takové. Podívat se na Termodynamiku, Statistiku, Elektrodynamiku. Třeba by Vás mohli zaujmout jména jako Ludwig Boltzmann, James Maxwell, Gustav Kirchhoff, Anders Angström, Balmer, Rydberg, Bohr, Wien a mnoho dalších. A co měli za potíže při vysvětlování pozorovaných jevů pomocí klasické fyziky. A pak možná, ale jen možná, vůbec pochopíte co a jak Albert Einstein vymyslel a proč to vymyslel.

1 0
možnosti
Foto

Pane Frélichu, mě na rozdíl od Vás vůbec nevadí, že si hlupáci dělají srandu, protože vím, že když si přečetli něco od Einsteina, tak to neznamená, že jsou již čarodějovy učni.

Ano, jmenoval jste spoustu geniálních fyziků. Maxwell je můj nejoblíbenějšÍ. Ale to neznamená, že se dá podle nich vysvětlit "Temnou hmotu a temnou energii".;-D

0 0
možnosti

;-D

Je foton a foton. Zřejmě Vám zaimponovalo slovo "polní", které si dosazujete i tam, kde nevyplývá žádná souvislost energetický rozdílů, ve kterých se to chápe jako kvantum pole. Částice je v této záležitosti zástupce a proto se např. ve věcech elektromagnetické interakce zmiňují výměnné fotony v souvislosti s kvantovými interakcemi. Rozdíl z toho vyplývá sám podle účelu, takže se upustilo od rozlišování fotonů a fotonů. Stejně tak nechápete vlnění a mnoho dalšího, což má za následek chybné závěry dokazované infantilními pokusy, které jsou stylizací představ vlny jako grafu na záznamu s mechanickým účinkem. K neexistujícím výrokům Einsteina se uź vyjádřili jiní, takže přeskakuji, stejně tak jakýsi gravitonový éther a další zbytečnosti.

0 0
možnosti
Foto

Pane Waldo, nepopírám, jste chytrý jako rádio, na vše máte dokonalou odpovědˇ, ale průměrný čtenář musí s toho být jelen. Když tak dobře chápete vlnění, tak tady vysvětlete čtenářům, jak se může vlnit jedna částice.;-D

0 0
možnosti
Foto

Pane Skácel, i když nereagujete přímo na můj blog, někdy je to i lepší;-D, přesto Vám odpovím. Albert Einstein byl zastáncem bolševizmu, proto byl i sledován FBI v USA.

Jaké, však bylo rozčarování, když se zastal Milady Horákové a přesto ji komouši popravili. Jestli AE napsal to co jste uvedl, tak je to jako vystřižené s Marxových spisů.

0 0
možnosti

Nebyl zastáncem bolševismu, ale chtěl se zviditelnit protesty proti užití atomové bomby, s kterou neměl nic společného (právě možná proto). Některé "citáty" se vymyslely, jiné upravily...

1 0
možnosti

P55e74t72r 10S36k52á66c81e60l

28. 7. 2019 22:27

Omlouvám se, že nepíši k tématu. Mně spíše pan Albert Einstein zaujal touto myšlenkou. Je jich víc, které mají stálou platnost:

"Všichni víme, že volná hra hospodářských sil, neuspořádaný a bezuzdný hon

jedinců za majetkem a mocí už sám o sobě nevede ke snesitelnému řešení problému.

Je třeba jistého racionálního pořádku ve výrobě statků, v užívání pracovních sil

a v rozdělování vyrobeného zboží, abychom zabránili hrozivému vyřazování

produktivních sil lidské společnosti a ochuzování a zvlčilosti velkých skupin

obyvatelstva."

0 0
možnosti

Einstein byl ekonom?

0 0
možnosti

GUT zjevně čeká na Vás;-D

1 0
možnosti
Foto

Sice nevím jaké Gut na mě zjevně čeká, ale snad mě to vysvětlíte.

0 0
možnosti

Co tam šoupnout místo éteru temnou energii? ;-D

0 0
možnosti
Foto

No, jste celkem blízko, ale tahle by to nefungovalo. Vesmír opravdu není prázdný, jen sem tam nějaká hvězda. Vesmír je plný hmoty a to hmoty polní. Nazval jsem ji gravitonový éter. Tato hmota zaujímá 96% veškeré hmoty, jež se ve vesmíru nachází a můžeme ji klidně nazvat temnou hmotou.

Temná energie nemůže být místo éteru, protože energie je pohyb v gravitonovém éteru, ve formě vlnění.

https://maksa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=678433

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik