Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přeji všem čtenářů vše nejlepšÍ v Novém roce, ale i oponentům, Sněhurce a sedmi trpaslíkům za snahu, kterou vyvinuli. Děkuji. Julius Maksa.

0 0
možnosti
JP

J88o16s51e63f 52P92o18t44r

30. 11. 2018 23:15

Pane Maxa,

zkuste si nastudovat středoškolskou fyziku. Pochopíte, že vy jste jeden z těch, kdož ve virtuálním prostoru rozsévají fake news.

1 0
možnosti
Foto

Nejvíc mě baví, když někdo dává rady co bych si měl prostudovat a sám ještě neumí ani pořádně číst. Moje jméno je Julius Maksa. Nevím, jestli se bude pan Ladislav Maxa , který zde rovněž publikuje, řídit vašimi radami, ale pochybuji. Z fyziky jsem maturoval již v roce 1963 a na VUT v Brně jsem složil 4 zkoušky, takže jsem měl fyziku nastudovanou dříve, než jste se narodil. Většinou se zaobírám teoretickou fyzikou stejně, jako ti co to napsali přede mnou. Dokonce se podívám i do Wikipedie, abych odhalil ty bludy, které tam existují. Kdyby jste uměl pořádně číst, tak by jste věděl, že neopravuji to co se učí, ale jen polemizuji jak to asi doopravdy je, protože teorie je jen teorie a ne zákon.

0 0
možnosti
Foto

Tak asi se vychází z toho, že těla živých organismů jsou převážně tvořena vodou. Bez vody by tedy nemohla existovat žádná buňka. Bez světla se ovšem žít dá, a nároky na teplotu mají různé organismy různé (patrně tedy vyjma extrémů).

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě máte pravdu, že bez vody život není možný, \ takový jako tady na Zemi \ . Život bez světla také existuje, ale teplota má své hranice. Pod 100 a nad 400 stupnů je vyloučen. Ale můžu se mýlit.

Jinak přeji dobrý den a děkuji .

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik