Diskuse

Gravitace

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Vy máte na tom profilovém fotu tak šibalský výraz, že se mi nechce věřit, že si z nás neděláte psinu.

0 0
možnosti
Foto

Pane Stehlík, máte dobrý postřeh. Jestli jste si také všimnul fotky pana Alberta, kde na Vás vyplazuje jazyk? Co tak asi chtěl naznačit, když napsal svoje teorie? Přemýšlejte, třeba Vám to dojde.:-P

0 0
možnosti
Foto

A víte, že Země je placatá? Četl jsem o tom podobně hodnověrnou teorii, jako je ta vaše.

1 0
možnosti
Foto

To nebyla teorie, to bylo oficiální učení tehdejší církve. Teorie přišla, až potom. Hádejte kdo s ní přišel a jak ho za to odměnili.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den. Děkuji za další výživný článek, jen mě trochu mrzí, že jste zcela opominul příspěvek velkého českého zeměměřiče, konstruktéra lodních motorů a tkalce samouka, Járy Cimrmana. :-/

I Cimrman se zabýval zakřivením plachet, ovšem nikoliv v kontextu koulí na plachtu položených (a ruku na srdce, kdo kdy v přírodě viděl kouli položenou na plachtě), ale v kontextu plachetnic jejichž viditelně zakřivené plachty jsou dobře zdokumentovány již na mnoha malbách ze starověku či středověku. Cimrman správně usoudil, že zdrojem jejich zakřivení je stěžeň (a nikoliv třeba vítr, jak se nesprávně domníval francouzský fyzik Beaufort) a ve svém stěžejním díle "De curvature velorum" dokonce razil tezi, že zdrojem vší hmoty (a tedy i vší gravitace (a tedy i všeho zakřivení)) je tzv. Higgsův stěžeň. Tuto teorii potvrdil i experiment: jakmile byly plachty ze stěžně stáhnuty, zakřivení zmizelo.

Elementární částicí gravitace je pak přirozeně tříska (v teorii korpuskulární), respektive tzv. průvan na palubě (máte-li raději teorii pole). Z pohledu kosmologického (a teologického) je zajímavé, že Velký Třesk lze v Cimrmanově teorii vzniku vesmíru vysvětlit zcela jednoduše: Bůh zapomněl zavřít dveře. :-)

6 0
možnosti
WW

To je nejaka sranda, ze?

- rozlisovat temnou hmotu a temnou energii.

- premena hmoty na energii neni blud.

- zrychleny foton je nesmysl. Jeho prostorova rychlost se promita do neceho jineho.

- vycislenych 190 bilionu tun na m2 je urcite vysledkem spatneho zadani ve spatnem vzorci, pokud kdy existoval.

- neplest si index lomu vzduchu vybuchem v atmosfere s ohybem svetla v gravitacnim poli.

- zeptat se muzete, co zpusobuje zakriveni plachty na modelu, ale ve skutecnosti model demonstruje zakriveni, ktere indukuje gravitaci a naopak - viz superpozice, nelinearnost a Maxwelovy rovnice.

- gravitace nezpusobuje tlak, ale z dusledku rezistence, napr. v podobe podlozky citime proti gravitaci odpor. Astronaute v ISS neciti v mikrogravitaci Vas "tlak", protoze padaji po geodetice - rusi se projev {neni tam podlozka}, ovsem gravitace, jak spravne uvadtite, tam stale je a ma prukazny vliv na chronometry, jako ma na ne vliv i neco dalsiho.

- ve vode se zadna gravitace nerusi. Vztlakova sila sice pusobi na cely objekt {plochu} "povznasevlive", ale je to stejne, jakobyste visel na jerabu, tedy Vase organy i kuze nebude z dusledku gravitace vyjmuta a to ani pod vodou. Vas tzv dukaz neni o gravitaci, ale model Casimirova jevu. Pokud jste to vlbec kdy doopravdy zkousel, jako ze ne, zmenou faze vyvolate opacny efekt - jde o to, kolik vln se vyrusi mezi objekty nebo mimo. S pouzitim vhodneho media se to uplatnuje v nanotechnologii, aby se ze stejneho principu neslepovaly nanocastice.

- "pritlacivost" gravitace je nesmysl - nic by nefungovalo tak, jak pozorujeme.

3 0
možnosti
Foto

Diskutovat s Vámi nemá cenu a je to ztráta času. Vy věříte Albertovi každé slovo, já zase ,že to byl geniální manipulátor, kterému se podařilo pomstít se svým profesorům, za útrapy během studií. Čas ukáže kdo měl pravdu.

Stačí dobře číst. Neuvádím tlak 190 bilionů tun na metr čtvereční, nýbrž na centimetr čtvereční a je to síla mezi dvěma protony v atomové jádře, přepočítaná na plochu 1 cm. Výpočet najdete v mém první článku.

0 0
možnosti
DM

Snůška neskutečných blábolů.

Kdybych na základní škole ve fyzice řekl, že tlak se měří v tunách, propadl bych.

Pohyb fotonů nemůže být "zrychlený", protože je rovnoměrný a má maximální možnou rychlost.

Gravitace jako "přítlačnost": Vezměte si korkovou kouli o průměru jeden metr a umístěte ji jeden metr nad zemi. Pak vezměte olověnou kouli o průměru jeden metr a umístěte ji rovněž metr nad zem. "Energetický stín", který si "způsobuje koule a Země" je v obou případech stejný. Právě jsem "dokázal", že obě koule váží stejně...

0 0
možnosti
Foto

Vy jste měl na základní škole fyziku? Dokázal jste, že jste tomu vůbec neporozuměl. Energetický stín může vrhat pouze proton, neutron, nebo elektron.

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik