Gravitace

14. 08. 2018 16:56:04
Má Einstein pravdu, že gravitaci způsobuje zakřivení časoprostoru? Pokusím se tuto teorii vyvrátit a nastínit teorii novou a hlavně i s důkazem.

Fotonový éter, nebo časoprostor?

Fyzikové minulých století přišli na to, že látkovou hmotu drží pohromadě neznámá síla a ještě ji stále dodává něco energii, protože ani atom nemůže bez energie existovat. Vědci logickým myšlením přišli na to, že musí existovat ÉTER, který není vidět, nejde ho změřit, zvážit a nadá se přímo nijak dokázat. Skeptikové éter zavrhli, takže další generace fyziků vymyslela Časoprostor. V minulém článku \ Co je čas? \ jsem popsal čas, jako pohyb hmoty po dráze určitou rychlostí, takže spojit nehmotnou veličinu s nehmotným prostorem je naprostý nesmysl. Slovem éter, nebo éterický, se popisovalo něco nehmotného, lehkého, nebo až nadpřirozeného, takže není divu, že si málokdo spojoval tento fenomén s něčím silným, mocným, nebo s gigantickou energií. Při štěpení uranu si fyzikové mysleli, že tepelná energie vzniká přeměnou části hmoty. Tento blud, vlastně přetrvává v teoretické fyzice dodnes, přesto že odporuje zákonu o zachování hmoty. Z hmoty může vzniknout pouze jen hmota, protože energie je pohyb hmoty, a to zrychlený. Prostor se skládá z nekonečného množství fotonů a jejich zrychlený pohyb je základní energie vesmíru. Dá se vyčíslit tlak v prostoru, jež způsobuje tato vesmírná energie? Jednoduchým výpočtem, jsem došel k výsledku 190 bilionů tun , jež tlačí na jeden centimetr čtvereční. Proč necítíme tak gigantický tlak? Tlak, který způsobuje energie prostoru, působí jen na protony, neutrony, elektrony, nebo na atomová jádra. Atomy jen prochází, přesto jako celek je pod vlivem těchto sil. Tím jsme se dostali k záhadě století, co je temná hmota. TEMNÁ HMOTA SE SKLÁDÁ Z FOTONŮ A JEJICH ZRYCHLENÝ POHYB JE TEMNÁ ENERGIE.. Veřejnost je zvyklá na časoprostor, jelikož tato teorie je stále a stále opakováná. Stokrát opakováný blud se jeví jako pravda.

Čočkování ve vesmíru.

Při pozorování hvězdné oblohy bylo objeveno zkreslení, které vypadalo, jako by někdo vložil do prostoru skleněnou kouli. Může to být temná hmota, co rozpíná vesmír? Nemůže, protože temná hmota zákonitě musí být všude, tedy i kolem nás i v nás. Čočkování může způsobovat tlaková vlna ve fotonovém éteru, která pochází od exploze hvězdy \ NOVY \. Podobný úkaz můžeme sledovat i na zemi, když pozorujeme výbuch ve zpomalení. Světelné efekty nás mnohokrát zmátly.

Deformace časoprostoru.

Ano znám pokus s vodorovně napnutou plachtou, na niž se položí velká koule, která způsobí prohnutí, tudíž každá menší kulička se začne přibližovat v kruzích, až se dotkne velké koule. Tento pokus má za úkol, názorně ukázat, že gravitaci způsobuje deformace časoprostoru. Stačí se jen zeptat, co způsobí prohnutí plachty? No přece gravitace koule a zeměkoule. Je to úvaha génia , nad nimž rozum zůstává stát. Ale matematicky je to v pořádku, gravitaci způsobuje gravitace. Albert.

Cítíme gravitaci?

Když se Albert Einstein začal zabývat gravitací, položil si otázku. Proč zmizí gravitační síla, při volném pádu? Protože nenašel řešení, tak vytvořil teorii, že gravitaci způsobuje zakřivení časoprostoru. Abych nepsal stejné bludy, položil jsem si stejnou otázku, ale formuloval jsem ji jinak. Cítíme gravitaci? Došel jsem k překvapujícímu závěru. Gravitaci přímo necítíme. Co tedy cítíme, když stojíme na zemi? Není to gravitace, ale tlak, který gravitace způsobuje. Tento tlak má i své jméno, říkáme mu zemská tíže. Fyzikové si tyto dva fenomény spojily, takže nevidíme již žádný rozdíl. Když mluvíme o ISS, vesmírné stanici, která obíhá naši zeměkouli, tak se mylně uvádí, že zde není gravitace. V této výšce 400 Km, je gravitace pouze o 10 procent slabší, než na zemi. Co tam chybí, je zemská tíže, takže tam kosmonauti žádný tlak, ani deformaci necítí. Je možné necítit gravitaci i na zemi? Samozřejmě je to možné, a to ve vodě. Pokud se ponoříme do vody, zmizí zemská tíže, která nám na zemi deformuje tělo. Zmizela i gravitace? Ne nezmizela, pouze je v rovnováze s tlakem, jež způsobuje voda. Kdyby si těchto pár otázek položili fyzikové minulých století, nemuseli bychom se učit bludy. Ale, na druhou stranu, máme nyní SCI-FI , takže náš život není tak suchý.

Gravitace.

Již geniální fyzik Newton, si před 400 lety všimnul, že mezi hmotnými tělesy existuje síla, která je přitahuje k sobě, a tak ji popsal jako přitažlivost. Podle Einsteinových teorií, způsobuje gravitaci, deformace časoprostoru. V Cernu rozbíjejí protony a hledají částici, která způsobuje hmotnost, avšak marně. Kde nic není, tam nic nenajdete. Je zdrojem síly hmota? Samozřejmě není, protože sílu způsobuje zrychlení hmoty. Pokud chceme vědět, co způsobuje gravitaci, musíme začít opět u fotonového éteru, tedy u prázdného prostoru. Dnes již víme, že hmota se většinou skládá z atomů. Prostor v atomu i v okolí, není prázdný, nýbrž je plný fotonů. Srážky bilionů fotonů představují, až 96 procent veškeré energie ve vesmíru. Pokud se ve fotonovém éteru nachází neutron, nebo proton, tak je neustále bombardován nesmírným množstvím fotonů, což způsobuje rovnoměrný tlak na tuto částici, ze všech stran. Jestliže se vedle protonu nachází jiný proton, dochází k stejnému jevu, avšak tlak mezi protony je znatelně slabší, protože ubývá energie. Jedná se o energetický stín, který si způsobují částice navzájem. Z toho je jasně vidět, že venkovní síly jsou větší, než síly vnitřní, takže rozdíl tlaků způsobí přitlačování těchto částic k sobě. Gravitační síla není přitažlivost, nýbrž PŘITLAČIVOST. Tento princip platí, nejen pro částice, ale i pro veškerá tělesa na zemi, tak i ve vesmíru. .

Důkaz.

  • Pokud se teorie nedají dokázat, zůstanou jen teoriemi. Jestliže předložíme hmatatelný důkaz, který se dá kdykoliv zopakovat, tak se z teorie stane zákon. Popíši pokus, který zvládne každý kutil. K pokusu je zapotřebí větší kastrol plný vody. Dále, mechanický vibrátor, nebo oscilátor ,zesilovač a reproduktor. K nádobě přiložíme vibrátor, nebo reproduktor a uvedeme ho do provozu. Zvolíme kmitočet asi 20 až 50 Hz. Na hladině se objeví vlny, které se po čase ustálí a vzniknou vlny stojaté, to je vrcholky vln se budou nacházet stále na stejném místě. Nyní na hladinu položíme lodičku, může posloužit i skořápka z vlašského ořechu. Pokud se mám podaří vytvořit dokonalé stojaté vlny, pak se bude lodička nacházet stále na stejném místě. Nyní položíme na hladinu druhou lodičku do libovolného místa. Lodičky se okamžitě začnou přibližovat k sobě, až se vzájemně dotknou a zůstanou vždy u sebe. Tím jsme dokázali, že energie mezi, je menší, než energie venkovní. Na tomto principu funguje gravitace ve vesmíru tak i na zemi. Rozdíl je jen v tom, že náš pokus je na vodní hladině, tedy dvojrozměrný, kdežto ve vesmíru je prostor trojrozměrný. V částicovém plynném, nebo kapalném prostředí , tah není možný. Závěrem můžeme konstatovat, že gravitace není přitažlivost, nýbrž PŘITLAČIVOST a energie pochází z vesmíru

Dodatek.

Chtěl bych upozornit, že i když někde píši otazník, neznamená to, že bych něco nevěděl a chtěl bych se to nutně dozvědět. Od toho existují knihy a těch mám dost. Nicméně každý nový nápad je dobrý k zamyšlení. Z několika minulých diskuzí, jsem se přesvědčil, že někteří o gravitaci vědí tak málo, že by neuspěli ani u maturity. Uznávám, že moje teorie jsou pro mnohé úsměvné, ale to bylo i minulosti, když někdo prohlásil, že země je kulatá, tak to byl kacíř. Já jsem novodobý kacíř a prohlašuji, že gravitace není přitažlivost , ale PŘITLAČIVOST a není vlastností hmoty látkové, nýbrž energie prázdného prostoru, tedy fotonového éteru.


Autor: Julius Maksa | úterý 14.8.2018 16:56 | karma článku: 16.98 | přečteno: 1171x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.13 | Přečteno: 122 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 24.19 | Přečteno: 514 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.44 | Přečteno: 189 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.12 | Přečteno: 293 | Diskuse
Počet článků 58 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 855

Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...