Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Že nejsem sám, kteý neschvalujé bludy o přeměně hmotnosti na energii a opačně si můžete přečíst v článku autora, kterému to mysí.

https://clanky.rvp.cz/clanek/k/z/1484/HMOTA-ENERGIE-A-HMOTNOST.html/

0 0
možnosti
Foto

Sice mu to asi myslí, ale tvrdí tam několik nepravd. Některé své úvahy také nedotáhl do konce. Kdyby to udělal a porovnal s realitou, zjistil by, že se nejspíš tak úplně netrefil.

0 0
možnosti
IV

Nezáleželo by ale potom spíš na zastíněné ploše, než na hmotnosti toho "stínícího" tělesa? Pak by se asi neplatilo, že "ty maličké z jadrného jsou fládru, ale ty velké a

poslušné jen z plynových jsou hadrů"(Neruda)

0 0
možnosti
Foto

Paní Vránová, je vidět, že logické myšlení Vám není cizí. Protože opravdu záleží na ploše, ale ne na ploše jež má atom, nýbrž na ploše, jež mají subatomární částice (elektron, proton, neutron, nebo atomové jádra)

Vlny gravitonového éteru projdou atomem jako vítr lesem, kdežto přes stromy je to již těžké a přes subatomární částice vlny neprojdou vůbec.

Proto hmotnost hmoty látkové, je součet všech subatomárních částic.

Děkuji za vynikající postřeh a příspěvek do diskuse.

0 0
možnosti
MS

tato teorie má IMHO docela zásadní problém s dutými tělesy, obzlášť pak s těmi, kde je v dutině další těleso.

Jinak gravitonový éter je ale v podstatě plynné prostředí. Takže se vracíme ke klasické fyzice, ne?

0 0
možnosti
Foto

Pene Slabo, já jsem ve svých teoriích zařadil gravitonový éter mezi hmotu polí. takže gravitony mají "klidovou" hmotnost o třice řádů menší než elektrony.

Pro představu, kdybyste zvětšil elektron na velikost našeho Slunce, a ve stejném poměru zvětšil graviton, pak by graviton měl rozměr zrnka písku.

V tomto smyslu máte pravdu, že teorie před 400 lety byly pravdě blíže, než ty dnešní, ale gravitonový éter není plyn, protože gravitony patří do hmoty polní, kdežto plyn je hmota látková (látka)

Jak je to s dutými tělesy vám nepovím, ale myslím si, že to malé těleso se nebude zarputile držet uprostřed, takže se bude jednat zase pouze o jedno těleso.

Děkuji za podnětný příspěvek

0 0
možnosti
Foto

Kdepak tělíska. Já mám pocit že gravitace nějak souvisí s pohybem. Tak jako odstředivá síla, nebo síla vznikající při urychlování nebo brždění. Intuice mi říká že tyto síly jsou z jednoho pytle. Důkaz ovšem nemám, tak to nemohu přednést na žádném světovém fyzikálním fóru ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pane Karbane, máte správné pocity. Všechny tyto síly opravdy pocházejí z jednoho pyple, říkáme mu gravitonový éter, kde se ve stojatém vlnění opravdu nachází veškerá pohybová energie.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik