Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pan Fikáček je exot. Vždy když mu dojdou v diskusi argumenty, tak na mě vytáhné Einsteina se svým zaklínadlem E=mc2 a když to nepomůže, tak mě smaže.

Já nikoho mazat nebudu a jsem vždy schopen svoje teorie obhájit.

Kdyby ani to nepomohlo, tak mám rovněž jedno zaklínadlo, co všichni znají a je to, "Abraka dabra" a má podobný účinek, jako to Einsteinovo.;-D

0 0
možnosti
Foto

Máte dojem, že bez tohoto Vašeho sdělení by blog o pulsarech a gravitačních vlnách byl neúplný? Nedávno jste si někde stěžoval, že diskutující nediskutují k tématu, jak teda chlape tenhle Váš blábol mám chápat? Že by Vaše snaha exhibovat za každou cenu?

0 0
možnosti
Foto

Konečně jsem se dozvěděl, co je časoprostor.;-D

Odpověď

Časoprostor se neskládá. Časoprostor existuje. Existuje jako „nekonzervativní“ stav, který se může proměňovat-přetvářet se. Jako stav něčeho, tj. dvou „artefaktů“..., které my-lidé si můžeme pojmenovat : Veličiny, fyzikální veličiny, tj. veličina „Délka“ ( má , realizuje se v dimenzích ), veličina „Čas“ ( má, realizuje se dimenzích ). Každá dimenze má schopnost, má vlastnost proměňovat se = „křivit se“- deformovat se. Možnost deformací dimenzí „křivením“ čp, a různost těchto deformací ( od chaotické vřící pěny po „smysluplné molekuly a sloučeniny organické chemie ), možnost výběru deformací do „lokálně generovaných“ výběrových klubíček-geonů-vlnobalíčků ... z těchto 3+1 ( 3+3) dimenzí čp,.. vede tato možnost-schopnost K Ř I V E N I !!! dvou veličin, tedy jejich dimenzí do stavby (!) posloupnosti hmotových struktur, ( částice, atomy, molekuly, sloučeniny až bílkoviny ) tj. vede ke stavbě „systémových“ křivostí toho čp, ..a ty se budou chovat = projevovat jakožto hmotové elementy ( pro baryoní hmotu jako je neutron, proton postačí jen dva kvarky, 8 gluonů + přidat lepton elektron ( pozitron ), neutrino a „přimíchat“ bozon-foton a máme vše z čeho je poPstaven Vesmír a Země...tj. z „dynamického“ časoprostoru, v němž „plavou“ systémy lokálních geon-útvarů ( konglomerátů hmotových z jednoduchých elementů sestavených-sestrojených také z dimenzí čp ) mající smysl hmoty-látky, mající vlastnosti hmoty ( což je hmotnost, náboj, spin, aj. ) + k posloupnosti vygenerovaných a stále generovaných hmotových struktur se nutně váže paralelní posloupnost, tj. systém „zákonů a pravidel“ ( např. se začíná posloupnost jako 4 interakce –

Pokračování druhý díl.

0 0
možnosti
Foto

Pokračování druhý díl ...................systém „zákonů a pravidel“ ( např. se začíná posloupnost jako 4 interakce – gravitace, elektromagnetismus, síla silná, slabá ) a další bezpočet pravidel ( možná né bezpočet ale halda ano )...; to vše je „náš Vesmír“ jakožto LOKALITA plovoucí v nekonečném euklidovském plochém 3+3 D dimenzionálním časoprostoru existujícím před Třeskem, v němž ještě není hmota ( ta se vyrábí křivením dimenzí ) a v němž není tok-plynutí času, a v němž není rozpínání prostoru, ani zákony, ani síly, pole, interakce ...nic než „inertní stav“ : předTřeskový -a...a v něm „plave“ náš překrásný Vesmír, který se mění, protože se „křiví“ dimenze dvou veličin....a křivením „se vyrábí“ hmota...a hmota generuje do složitějších struktur a ty nesou ssebou paralelní posloupnost zákonů a pravidel. I zákony se vyvíjí a přibývají, nebyly stvořeny všechny v big-bangu.

Potlesk nežádoucí ...( už mě stačil ten, co mi věnovala za 15 let banda pronásledovatelů )

deddek opoziční myšlení má smysl Kosmologie, astrofyzika, HDV

0 0
možnosti
Foto

Ta myšlenka že by to mohly být majáky je velmi úsměvná. Musela by to být velmi primitivní civilizace, kdyby k orientaci při vesmírném letu potřebovala maják ;-D

0 0
možnosti
Foto

Pane Karbane, o těch majácích a mimozemštanech, jsem psal pouze v perexu, abych přilákal čtenáře i z jiné oblasti a hlavně mládež.

Pokud jste se pousmál, tak to posloužilo věci.

Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Tak to je logika.

Nejdřív tvrdíte, že "Neutronové hvězdy se skládají ... z neutronů" a "je nemožné, aby v tak stlačené hmotě, mohly ještě rotovat a revoltovat elektrony"

Načež o kus dál tvrdíte: "obíhají pouze elektrony, kolem pozitronů ... nebo elektronů"

Vážně si najděte jiného koníčka. Třeba rybičky.

0 0
možnosti
Foto

Pane Frélichu, rybičky už mám a jsem celkem dobrý chovatel.

Já vůbec nic netvrdím, ale myslím si to. Je to pouze moje hypotéza, protože rentgenové a gamma vlny byly u pulsaru identifikovány.

Neutronové hvězdy byly popsány, jako útvary z neutronů, které byly stlačeny nesmírnou silou do velmi malého prostoru, pokud se ještě dá mluvit o prostoru.

Protože neutronové hvězdy mají značnou hmotnost, je jasné a logické, že na povrchu panuje gigantický gravitační tlak, který může uvádět elektrony, pozitrony a jiné částice k fúzování, tedy i ke vzniku vlnění vysokého kmitočtu.

Doufám, že jsem vám to vysvětlil dost srozumitelně. Vaší osobou se tentokrát zabývat nebudu, protože jste položil celkem logické a pádné důvody.R^

Děkuji .

0 0
možnosti
VD

Pán Maksa, trošku mi pripomínate pána Cudziša, obidvaja si omieľate svoje hypotézy a nereagujete na predložené dôkazy ktoré spochybňujú vaše tvrdenie.

https://kozmodrift.sk/

https://cudzis.blog.sme.sk/c/486195/vseobecny-vyznam-kozmodriftu.html

0 0
možnosti
Foto

Pane Dugo, zatím mě nikdo žádný důkaz nepředložil, pouze teorie. Pokud jste přesvědčen o správnosti svých teorií, tak byste se neměl nechat ovlivnit teoriemi jiných.

K teoriám pana Cudziša, jsem se dostal již v minulosti, ale protože má ve svých textech více otázek než odpovědí, nemohl jsem se jen zabývat jeho teoriemi .

Celé jeho články se zabývají RYCHLOSTÍ přímočarou a nepochopením změny rychlostí, tedy energie na energii tepelnou, tedy rotační.

Základní, co mu chybí, ale co chybí i dnešní fyzice je přiznáni gravitonového éteru, bez kterého se nedaji mnohé fyzikální jevy vysvětlit.

Děkuji vám, za podnětný příspěvek do diskuse.

0 0
možnosti
Foto

Děti! Cirkus Maksa přijel!!!

3 1
možnosti
Foto

Oznamuje klaun Metelka.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik