Diskuse

Teplo z fúze.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problém tokamaků nespociva v tom, že by v nich nemohla probíhat fúze. Ty největší ji zvládají, sice na chvíli a málo intenzivní ale zvládnou, vyrábí pak teplo i fúzni produkty. Problém spočívá v tom, že na každý megawat fuzniho tepla se musí investovat několik megawatu na udržování plazmatu. Proto se taky uporne staví ITER, je jasné ze to principiálně jde, jen se neví, jak to zkonstruovat

0 0
možnosti
Foto

Pane Štajnrte, to že tokamak umí vyrobit z jednoduché hmoty látkové, látku složitější, věděli v Rusku již dávno. Ale my potřebujeme vyrobit více tepla, než co do tokamaků vložíme a to tokamak neumí, protože je to perpétum mobile.

Slunce je jen takový stroj, který nevyrábí teplo z hmoty látkové, nýbrž vyrábí teplo pomocí hmoty látkové. Mění se pouze energie studené energie gravitonové energie, v energii tepelnou.

Dokud si vědci neuvědomí tento princip, budou i nadéle stavět větrné mlýny tam, kde není žádný vítr.

Děkuji za příspěvek.

0 0
možnosti
VD

Jaderná fúze je hlúposť, ktorá nemá nič spoločné z realitou.

Zahrievaním hmoty dochádza k zoslabovaniu príťažlivej sily medzi atómami. Vďaka vysokej teplote na Slnku nemôže na Slnku dochádzať k spájaniu atómov, ale k rozpadu. Vysoká teplota na Slnku vzniká pri jadrovom rozpade hmoty ktorá tvorí Slnko. Vodík a Hélium sú produktami jadrového rozpadu.

Bohužiaľ, dnešný vedci nemajú ani potuchu o tom ako fungujú hviezdy i celý vesmír.

0 0
možnosti
Foto

Pane Dugo, máte pravdu, že jaderná fúze ve Slunci je poněkud zavádějící. Já bych to nazval jako fúzi protonů. Sice proton je jádro vodíku, ale pokud okolo tohoto protonu neobíhá elektron (pro nedostatek místa, nebo pro vysokou odpudivou tepelnou interakci), tak nemůžeme mluvit o atomu vodíku, nýbrž o plazmě, což tady mnozí nechtějí pochopit.

Vysoká teplota, jež něco zapřičiní, je rovněž další blud, protože teplota nemůže nic zapříčinit, stejně jako rychlost, nebo čas. Co může něco zapříčinit je teplo, nikoliv teplota, protože teplo je kinetická energie, kdežto teplota je pouze ukazatel.

Možná se ve Slunci i nějaká hmota rozpadá, ale více se ji slučuje (fúzuje) Fúze se považuje za zdroj energie, ale ve skutečnosti tepelné záření vzniká před fúzí, tím, že energie gravitonového éteru stlačuje částice k sobě a ty obíhají kolem společného těžiště a tím vytvářejí tepelné vlny v gravitonovém éteru.

Slunce je takový stroj, který ze studené energie gravitonového éteru, vyrábí tepelné vlny, čili pouze změní jednu formu energie na jinou. Taktéž se mění i hmota látková z jednodušší na složitější.

Máte pravdu, že dnešní věda poněkud zamrzla ve starých dogmatech, ale doufám, že to tak nezůstane navěky.

Děkuji za váš nevšední pohled na hvězdy,

0 0
možnosti
MP

Heslo Energie na wikipedii říká, že energie popisuje schopnost hmoty konat práci. Heslo Sluneční energie uvádí v závorce sluneční záření a říká, že vzniká jadernými přeměnami v nitru Slunce. Termíny sluneční energie a sluneční záření se liší. Položit je na stejnou úroveň je zjednodušením. Sluneční záření je elektromagnetické záření. Heslo Elektromagnetické záření říká, že elektromagnetické záření je příčné postupné vlnění elektromagnetického pole. Elektromagnetické pole je polní forma hmoty. V nitru Slunce se tedy, korektně řečeno, mění látková forma hmoty na polní formu hmoty. Zákon zachování energie platí.

0 0
možnosti
Foto

"Výborně žáku Přibyle, je vidět, že si se na dnešní hodinu fyziky připravil, tak ti dávám za jedna. A vy ostatní si vemte z žáka Přibyla příklad a učte se."

0 0
možnosti
Foto

Na jihu Francie začala montáž obrovských dílů Mezinárodního termonukleárního fúzního experimentálního reaktoru (ITER). Spuštění zařízení, při jehož návrhu se vědci inspirovali procesy uvnitř Slunce, je plánováno na rok 2035. Mělo by otevřít cestu levné, bezpečné a životní prostředí nezatěžující energii. Zdroj Noviny,cz.

0 0
možnosti
Foto

Pokusný fúzni reaktot, černá díra na peníze, až do roku 2060.

Podle původních plánů měl reaktor v letošním roce otestovat vysokoteplotní plazmu a plné fúze dosáhnout v roce 2023. Po několika odkladech současný rozvrh počítá s testováním plazmy v roce 2025 a provozem v roce 2035.

Fúzní reaktor je však pokusný, připomíná agentura AFP, a jeho připojení k síti - pokud bude vše fungovat, jak má - nebude možné dříve než v roce 2060.

Kromě odkladů se projekt potýká i s navýšením rozpočtu: původní částku překročil již třikrát, nyní se náklady pohybují ve výši zhruba 20 miliard eur (cca 525 miliard korun).

;-DR^.

0 0
možnosti

Přitom stačilo, abys jim napsal, vysvětlil jim, že jsou to všechno bludy, protože gravitonový éter. Oni by pak ty peníze investovali do něčeho smysluplného, kdybys jim to takhle pěkně vyložil, jak už to tak umíš.

Víš o tom, že to zpoždění je mimo jiné i kvůli testování materiálů? Při extrémně vysokých teplotách totiž ztrácejí svou odolnost. Dopředu to nemůžeš říct, který z nich vydrží. Takže čas od času nadějné řešení nevyjde a je třeba hledat jiné. Říká se tomu výzkum. To je něco, na čem ses nikdy nepodílel, tak je samozřejmě pochopitelné, že tomu nerozumíš.

1 0
možnosti

Mohl byste prosím alespoň ve zkratce popsat princip magnetických sil pohledem "gravitonové" teorie ? Děkuji

0 0
možnosti
Foto

Pane Šebesto, samozřejmě se moje teorie elektromagnetismu trochu liší od oficiální, ale ne zas tolik, aby se nedala pochopit. Tyto rozdíly jsem popsal v mém starším blogu.

https://maksa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=723628

0 0
možnosti
Foto

Pan Svoboda napsal..................Pokud ale publikujete stylem, že stávající fyziku označíte za "bludy", měl byste být schopen své vlastní myšlenky smysluplně obhájit a také se vyrovnat s kritikou, ale to se Vám moc nedaří.

Chtěl jsem se podívat na zkušenější blogery a tak jsem navštívil blog pana Fikáčka a byl jsem zděšen. Ze třinácti příspěvku, osum smazal. Ani jsem neměl možnost se dozvědět, co bylo na nich tak závadného, asi nic, jen nepochválili autora.

Takže, abych se vyrovnal s kritikou, jak píše pan Svoboda, tak bych musel všechny příspěvky smazat, jako pan Fikáček;-D, ale to dělat nebudu, aby bylo vidět, jací odborníci se pokoušejí moje teorie zpochybnit.

Ano, používám slovo "bludy", protože ti vědci minulých století nepsali kraviny, hovadiny, ani jiné zvířečiny, nýbrž jen zabloudili (odtud blud), protože neměli takové možnosti jako máme dnes my a myslím si, že kdyby měli k dispozici dnešní techniku a vědomosti, tak by sami svoje bludy pozměnili.

Proto je mě záhadou, proč dnešní lidé raději věří v šelijaké hologramy, než aby připustili, že existuje hmotný éter, který nemusí být jen ptákovina.;-D

Děkuji.

0 0
možnosti
JJ

Fikacem ma zase jinou obcesi, multivesmir.

0 0
možnosti
JJ

J61a77n 66J82a80n54u92š63k13a

29. 7. 2020 20:17

Dalsi vyplod od gravitonoveho "guru". To uz me prijde zabavnejsi vykladat aletrnativni fyziku podle pravidel ze Zemeplochy

0 0
možnosti
Foto

Pane Januško, nikdo vás nenutí číst moje blogy, natož na ně reagovat v diskusi.

Pokud se chcete bavit ,máte možnost si najít sci-fi literatoru, nebo jinou pro děti.

Mnoho úspěcho ve hledání zábavné literatury.

0 0
možnosti
JL

"Proč funguje fúzní reakce na Slunci a proč nejsou vědci schopni něco podobného vytvořit na Zemi".

Pane Makso. Zde je vina GRAVITACE!!! Slunce je postaveno na gravitaci. Na zemi je velmi slaba. Proto se nahrazuje magnetickou silou.

2 0
možnosti
Foto

Výborný postřeh. Proto se vytváří v tokamacích vakuum, na rozdíl od Slunce, kde je nesmírný tlak. Taže je GRAVITACE vina, že konstruktéři vytvářejí v tokamacích vakuum, misto tlaku. Děkuji za vysvětlení, nyní je to všem jasné.

0 0
možnosti
Foto

Klidová hmotnost m 0 {\displaystyle m_{0}} (též vlastní hmotnost, invariantní hmotnost) je hmotnost tělesa měřená například na rovnoramenných vahách ve vztažné soustavě, vůči které je těleso v klidu. Částice jako fotony, které nikdy v klidu nejsou, mají klidovou hmotnost nulovou. Tato vlastnost tělesa je stejná ve všech inerciálních soustavách (je invariantní vůči Lorentzově transformaci). Vyjadřuje množství látky v tělese a je shodná s koncepcí hmotnosti v Newtonově klasické mechanice. Wikipedie.

Takže je klidová hmotnost, to je hmota v klidu. Pokud se hmota pohybuje, tak se jedná o hybnost. Není prakticky žádný rozdíl, mezi klidovou hmotností a hybností, protože se hmota v galaxii pohybuje vždy, tedy žádný klid neexistuje.

Dále máme energii, to je pohyb hmoty zrychlený.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS