Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-)Zánikové záření.

Pro doplnění uvádím, jak si představovali tento úkaz fyzikové v minulých stoletích Zánikové záření, které lze pozorovat při setkání záporného elektronu s kladným elektronem. Tu se jejich náboje navzájem zruší a obě částice se VYZÁŘÍ, to je, promění se ve dva fotony velmi tvrdého záření, které proto nazýváme zánikové. To byla citace z učebnic fyziky pro vysoké školy. Ani se nedivím, proč o fyziku , mezi mládeží není velký zájem. Je těžké si představit , jak se dvě částice promění na bilion krát menší. Odporuje to zákonu o zachování hmoty

0 0
možnosti
Foto

Hmotu, antihmotu a anihilaci hmoty, najdete na..........

https://maksa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=677077

Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

V tom blogu je celkem pěkné, jak tvrdíte, že fotony, vzniklé anihilací elektronu s pozitronem, jsou podle vás bilionkrát MENŠÍ než původní dvojice částic. Přitom ten foton má rozměry v pikometrech, zatímco velikost elektronu je i v nejstarší literatuře uváděna tisíckrát menší (dnes spíše miliardkrát) . Tedy opačný poměr velikostí, než podle Vašeho vyprávění.

0 0
možnosti

Pane Maksa, teplo vznikající interakcí gravitonového éteru a hmotných částic je velmi zajímavá. Tak mě napadlo, jestli by se podobným způsobem nedala vysvětlit podstata elektrického náboje. Uvažoval jste už o tom?

0 0
možnosti
Foto

Pane Matuszeku, protože je elektrotechnika můj celoživotní úděl, ale i koníček, tak vám mohu i na tento váš dotaz odpovědět.

Jediný náboj co znám, je náboj do zbraně. Elektrický náboj, plus a mínus, je další blud, protože si tehdejší vědci neuměli jinak představit, proč elektron obíhá kolem jádra atomu

. Protože se tenkrát začínalo ze stejnosměrnými zdroji, kde se označovalo ,plus a mínus, aby se nepopletly dráty, tak si prostě vymysleli, že elektron má náboj mínus a proton má náboj plus. Dodnes nikdo nepřišel na to, co by ty náboje tvořilo, stejně tak co tvoří hmotnost.

Ale máte pravdu, stejným způsobem jak jsem vysvětlil teplo a tepelné zářeni, dá se vasvětlit, proč elektron obíhá jádro atomu a málokdy na ně spadne. Když si přečtete ještě jednou moje blogy, určitě na to příjdete.

https://maksa.blog.idnes.cz/

Děkuji za zájem o moje články a přeji hezký den.

0 0
možnosti
Foto

Jsem chemik vychovaný v teorii proměny energie v hmotu a hmoty v energii. O vašem vysvětlení budu hodně uvažovat. A co opačný proces. Výbuch uranové bomby za vzniku tepla a záření? A vzniku jiných prvků.?

0 0
možnosti
Foto

Pane Peleško, moje babička byla vychována v katolické víře a proto věřila v Boha, až do smrti. Snažila se mě přivést na víru pravou a já ji marně vysvětloval, technické objevy. Byla to marná snaha.

Výbuch nukleární bomby, jsem vysvětloval v minulém blogu. Z hmoty lze vyrobit zase jen hmotu. Energii, lze změnit na jinou energii, pomoci hmoty látkové(látky).

Vyrobit z hmoty látkové energii, je nesmysl, protože energie je pohyb hmoty, a to pohyb zrychlený hmoty.

https://maksa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=754240.

Děkuji za příspěvek a přeji hezký den.

0 0
možnosti
Foto

Cirkus Maksa zase přijel!!!;-D

2 0
možnosti
Foto

Potřebujete vstupenku?;-D

0 0
možnosti
Foto

Jak píšete: "Jak rotují a obíhají elektrony kolem jádra a vytvářejí elektromagnetické vlny, které jsou při určitém kmitočtu podstatou světla, jsem již popsal v kapitole o světle." Chcete tím říct, že atom v základním stavu vyzařuje elektromagnetické vlny tím, že kolem jádra obíhají elektrony?

0 0
možnosti
Foto

Já popisuji vesmír, hmotu a ne kvantové bludy. Atom vyzařuje VLNY VŽDY, i po tmě, třeba i tepelné.

0 1
možnosti
Foto

CODATA RECOMMENDED VALUES OF THE FUNDAMENTAL PHYSICAL CONSTANTS: 2018:

proton mass in u 1.007 276 466 621(53)

neutron mass in u 1.008 664 915 95(49)

alpha particle mass in u 4.001 506 179 127(63)

1 0
možnosti
Foto

Odpovědi na to, jak je to s tím rozdílem ve hmotnosti se zřejmě nedočkáme. Návod: 1 x He = A, 2 x p + 2 x n = B. Jak je na tom A vzhledem k B?

0 0
možnosti
Foto

Vy zase dostanete na zadek ;-D Těmi výpočty jste se totiž úplně odvařil. Ono by to hlavně chtělo pochopit co udává relativní atomová hmotnost a co jsou to izotopy.

1 0
možnosti
Foto

Izotopy helia. Je známo devět izotopů helia, ovšem jen dva, 3He a 4He jsou stabilní. Všechny radioizotopy se rychle rozpadají, nejstabilnější je 6He s poločasem přeměny 806,7 milisekund. ... Helium je neobvyklé tím, že jeho izotopové složení se výrazně liší v závislosti na původu.

Kontrolní otázka. Které se nacházejí ve slunci?

Izotopy helia – Wikipedie

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS