Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Odstavec "Dříve se hmota látková, čili látka, popisovala jako soubor atomů, které se skládaly z atomových jader a elektronů. S vybudováním velkého hadronového urychlovače, byly objeveny další částice." vnáší poněkud mylnou představu, že mezi objevem hrubé struktury atomu a stavbou LHC nové částice objeveny nebyly.

Opak je pravdou. Řada částic (neutron, pozitron, mezon) byla objevena už před 2. světovou válkou. LHC prokázal existenci Higgsova bosonu, což byla poslední částice, chybějící do standardního modelu částic. Objevil i několik exotičtějších částic (složených z už známých komponent), jež se dále zkoumají.

2 0
možnosti
Foto

To máte naprostou pravdu, že částice byly objevovány postupně, tak jak se zlepšovaly urychlovače, ale největší bum nastal až v poslední době.

Ale to nebyla hlavní myšlenka blogu.

Ani objevení Higgsova bosonu nepotvrdilo teorii, že hmotnost, nebo gravitační sila pochází z látkové hmoty, ale z "prázdného prostoru", čili GRAVITONOVÉHO ÉTERU.

0 0
možnosti
JS

Nechci Vám kazit náladu, ale z hmoty energie vzniká docela snadno.

0 0
možnosti
Foto

Nebojte se a napište jak si ten vznik představujete.

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik