Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I83v18a35n 10V56e71s60e57l17ý

17. 2. 2019 11:12

Jak nejlépe zabránit na dálnici jízdě v protisměru? Nejlépe soustředěním se na řízení - vždyť špatným najetím musí takový řidič odbočovat na dálnici vlevo místo vpravo což by mu mělo být přinejmenším divné.

No a soustředění na řízení může zabránit i většině nehod kvůli jízdě v protisměru. Pokud ve stotřicítce řidič nesleduje provoz hodně před sebe ( byl jeden film Rowana Atkinsona (představitel Mr. Beana) kde psycholog říkal, že řidiči většinou koukají jen tak daleko jako by šli pěšky protože to mají dané vývojem) tak potom nemá čas na úhybný manévr. Samozřejmě že vyhnout se nedá vždy - viz video od Liberce, kde protijedoucí překvapil řidiče zrovna v zatáčce do které vidět nebylo nebo pokud zrovna vyjede řidič zpoza kamionů do levého pruhu aby je předjel apod.

0 0
možnosti

:-) U Angličanů to tak může být, ale všichni ostatní koukají daleko před sebe. Výjimkou jsou některé ženy, které se skutečně dívají metr před auto a kterým také vadí delší čumák auta, tj že nevidí cestu od spodního okraje čelního okna a to se pak odráží na stylu jízdy.

0 0
možnosti
Foto

Angličaníé mají na výjezdech z dálnic často na silnici právě ty navrhované šipky. Nikoliv primárně jako upozornění, ale jako informaci, do kterého pruhu kruhového objezdu se zařadit, aby řidič odjel pryč po správné silnici (u šipky je napsáno její číslo, šipky bývají už před víceproudým objezdem). Sekundárně to tedy může plnit i funkci upozornění, že řidič jede v protisměru (pokud kouká jen na silnici před sebou).

0 0
možnosti

To ano, ale já reagoval na Rowana.

0 0
možnosti
Foto

I55v79a45n 30V59e83s72e30l50ý

17. 2. 2019 16:30

Angličané se snad ta tisíciletí nevyvíjeli tak odlišně od ostatních lidí na Zemi.

Ano, ten film jsem viděl už hodně dávno a vnímání řidičů se za tu dobu mohlo trochu přizpůsobit rychlostem automobilů, ale to co vídávám na našich silnicích tomu moc nenasvědčuje.

Teď u nás začínají s uzákoněním bezpečné vzdálenosti za vozidlem jedoucím vpředu protože je dost nehod, které tomu nasvědčují, ale už nikdo není schopný určit zda k nehodě došlo nedodržením vzdálenosti nebo tím jak daleko před sebou řidič sledoval provoz.

0 0
možnosti
Foto

Je to tady jednoduché, když nedobrzdíte, řeknete, že vás vybrzdil a je to.

0 0
možnosti
Foto

Nemusí, protože řidič nejspíš neodbočí z nájezdu špatně, ale použije výjezd a nevšimne si. Kdyby použil nájezd, navede ho to správným směrem. Při použití výjezdu, ho to bohužel vrhne do protisměru. Chvíli trvá než to zjistí a pak neví, co s tím. Takže ideální by bylo, kdybychom stanovili nějaké obecně známé pravidlo, co si počít v protisměru, například zajet do odstavného, pustit blikačky, možná i troubit a pokusit se vyhledat příští sjezd, což nebude v protisměru úplně snadné a navíc se budete muset nesmyslně stočit.

0 0
možnosti
Foto

To je právě ono, rozeznat nájezd od výjezdu dříve, dokud se dá ještě udělat změnu. Pokud jezdíme stále jednu a tutéž trasu, tak nemůžeme pochopit, že se může někdo zmýlit, ale když cestuje někdo celý den, tak je dokázané, že jeho reakce jsou horší, než když má v krvi jednu promile alkoholu. Šipky na silnici vnímá i ožrala. Řešit se musí to, aby k záměně nedošlo!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik