Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako vytápění nemám, zatím se mi nevyplatí ale k bazénu je bezkonkurenční, kam se hrabe ten nesmyslný solár.

0 0
možnosti
Foto

Máme a už bych neměnila, super.;-)R^

1 0
možnosti

Mám tepelná čerpadla vzduch-vzduch. Píši čerpadla, protože se jedná o dva samostatné okruhy. vytápím s nimi rekonstruovanou bývalou rekreační chalupu.

jeden okruh je na přízemí, druhý na podkroví.

Momentálně je zapnut okruh č.1

Aktuální příkon dnes 21.11.2018 v 18:30 je 560W.

0 0
možnosti

Mohu jen laicky potvrdit clanek pana Maksy. Muj RD je vytapen a ochlazovan tepelnym cerpadlem. Jediny limit je teplota venku. Pracuje dobre do teploty okolo -6 stupnu Celsia. Pri ochlazovani toto cerpadlo pracuje jako lednicka (pomoci freonu). Vykonost cerpadla potom urcuje moznou vysku teploty na ochlazeni. Moje cerpadlo je jeste ucinne pri venkovni teplote 50 stupnu Celsia. Energie, ktera pohani toto cerpadlo je elektrina.

0 0
možnosti
Foto

Ne vždy to jde realizovat. Pokud musíte mít výměník voda-vzduch, tak ten rambajs venku je příšerný. A sousedi vás nebudou mít rádi.

0 1
možnosti

Muj kompresor umisteny venku je skoro bezhlucny, pane Flaska. Zalezi na kvalite celeho zarizeni. Jako vzdy, kvalita rozhoduje.

2 0
možnosti

Co je to nizkoteplotni a vysokoteplotni tepelne cerpadlo, jakpak je to s zivotnosti zarizeni a navratnosti investice, potrebou zmen radiatoru ci prejiti na podlahove vytapeni, cerpadlem vzduch-voda a venkovni teplotou, ci kdo si muze dovolit vrty do zeme pripadne solankou ochlazovat pudu na zahrade? A dalsi a dalsi v clanku chybi.

0 0
možnosti

Domnivam se ze v prvnim pripade se jedna o hlubokej vrt v zemi a v duhem o panely na strese.

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik