Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Me se Vase teorie libi, ale pripadaji mi nedotazene. Hmornost fotonu je NULA. Prosim, zkuste svou pozornost obratit smerem, kde se fyzika potyka s filozofii. Kvantova provazanost, zkuste se nad ni zamyslet a vysvetlit ji. Hledal jsem nekde Vas mejl, ze bych Vam napsal, jelikoz i mym konickem je fyzika a zrovna s provazanosti se ted trapim :)

0 0
možnosti

Jen jeste doplnim, ja si myslim, ze jsem ji vyresil, ale neodvaziji se to publikovat :)

0 0
možnosti
Foto

Tak to dopadá, když někdo píše o věci, které nerozumí. :-)

0 0
možnosti
Foto

Tak tohle si myslí jen pár šílenců, že vesmír vznikl z ničeho "že vesmír vznikl z ničeho po velkém třesku". To "nic" je kvantové vakuum a je to asi to nejhmotnější, co známe, když to splodilo hmotu celého vesmíru.

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, že je teorie velkého třesku snůška nesmyslů. Mojí teorii jsem již napsal v minulých článcích. To kvantové vakuum není nic jiného, než fotonový éter, pouze jiný název, ale ani to se Vám nelíbilo, protože obhajujete časoprostor a to se zase nelíbí mně.

0 0
možnosti

Samozřejmě,že i celý Vesmír stvořil Bůh...:-)...když má někdo jiný názor,tak mu ho nikdo nebere...

0 2
možnosti

Jako člověka, jehož matematické myšlení končí někde u mocnin a odmocnin, mě baví, co všechno dokáží matematici vymyslet a propočítat/taky mě baví, že někteří se z toho blázní, psychologicky zajímavé. Většinou to nejde dokázat, co tihle géniové vymyslí, ale je to zábavné. Samozřejmě jen lehce inteligentním primátům je to téměř k ničemu - když tak pozoruju lidi, myslím, že většinu 99% zajímá, zda se nají a za kolik..Ve filmu to přesně vyjádeřil jeden muž, řekl: "Jsem šťasten, když moje rodina nemá hlad, když mám své pole, které nás uživí, vodu a elektřinu, abych nebyl potmě." Myslím, že toho pána Velký třesk moc nezajímá... Podle mě Velký třesk je blbost, jsem pro to, že hmota k nám prosákla z jiného vesmíru, pro člověka je to únosnější představa než, že velké Něco je z Nuly-.Představa multiverza je skvělá. Škoda, že se toho Newton nedožil. A za všechno může JHV.

2 0
možnosti

Zapomněl jsem vložit název toho filmu "Human".

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, ještě jste zapomněl na Teorii Malého Netřesku, kterou razil český informatik, kapelník a skalničkář samouk, Jára Cimrman.

Podle Cimrmana náš vesmír vznikl jako zmetek v Metadimenzionální kosmické pěstírně sukulentních časoprostorů a jako takový byl po své detekci výstupní kontrolou odhozen do relativně málo používané oblasti Hyperprostoru v kvadrantu HK14.

Komerčně nejúspěšnějším semenáčkem této provozovny byl (prostorově) čtyřdimenzionální astrální netřesk z rodu Sempervivum, který nejen jako jeden z mála tlusticovitých vesmírů podporoval vznik plně inteligentního života, ale byl i poměrně nenáročný na zahradnickou péči. Stačilo sázecím kolíkem udělat v záhonovém časoprostoru černou díru a za pár dnů jste již mohli pozorovat nesměle rašící galaxie a hvězdokupy.

Bohužel, v důsledku výpadku elektrického proudu ve skleníku X7 se jeden z klubajících se netřesků vyvinul do třídimenzionální mutace, která umožňuje vznik inteligentního života pouze na bázi chytřejších primátů. Po důkladném přezkoumání několika rozhodnutí rakousko-uherského patentního úřadu v Liberci dospěl Cimrman k jednoznačnému závěru, že právě v tomto vesmíru žijeme.

5 1
možnosti

Pane Maksa. Trochu jste to popletl. Uz z vykladu "big bang" velkeho tresku a potom "black hole" to je cerne diry. Hmotu, enerfii a fysicke slozeni obou, jeste dnes neni vysvetleno. Dokonce ani hmota sama neni vysvetlena do detailu. Proto vyklad vaseho druhu bych nechal na pozdejsi dobu.

Dnesni znalost urcitych jevu ve vesmiru si dovedeme predstavit a matematicky zduvodnit. Cerna dira vznika po vybuchu slunicka, asi 6x vetsi nez je nase. Pri "supernova" vybuchu zbytek hmoty slunicka neni moznost udrzet, aby se pod silou gravitace nesmrstila na objekt, ktery nazyvame singularita. Je-li slunicko mensi, smrsti se do objektu zvane "neutronove teleso". 25 az 50 km v prumeru s obrovskou pritazlivosti otacejice se mnohokrat za vterinu. (Crab pulsar se otaci asi 30x za vterinu). Cerna dira ma pritazlivost tak velkou, ze i svetlo neunikne. Vime take, ze otaky cerne diry jsou obrovske. Unik kosmickeho zareni v ose cerne diry lze pozorovat. Jinak oblast okolo cerne diry nazyvany "event horizont". Oblast, za kterou nedokazeme nahlednout. Prozatim.

1 1
možnosti

Prominte, ze vam to pisi zde a ne u antihmoty, ale tam nemate diskuzi. Pozitron nema opacny spin, ale opacny naboj.

0 0
možnosti
Foto

Citujete nesmysly, které vznikly před 200 lety . Víte co tvoří ten náboj? Že elektron má záporný náboj a že ho přitahuje proton, který má náboj kladný, snad vědí i malé děti. Tak proč ten elektron krouží neustále kolem protonu a nedopadne na něho? Navíc ,ani přitažlivost neexistuje. Dnes nestačí si něco přečíst a hned tomu věřit. Přemýšlet a potom psát. Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Mě příjde, že nějak zaměňujete frekvenci a rychlost.

1 0
možnosti
Foto

Pokud se změní rychlost vlny, změní se zákonitě i frekvence, nejde o záměnu, ale o holý fakt.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS