Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kontinuální a vlnová rychlost částic.

Jaký je rozdíl, mezi kontinuální rychlostí částic a vlnovou rychlostí částic? Jaký je rozdíl, mezi kinetickou energií přímočarého pohybu a kinetickou energií rotačního pohybu? Existuje potenciální energie, nebo je to jen berlička?

 Vlnění světla.

 Fázovou rychlostí se pohybují vlnoplochy, tedy body v prostoru, ve kterých má vlna stejnou fázi.   Obrázek 1.  Wikipedie.

Na obrázku 1. je krásně vidět, jak se šíří vlna světla od každého bodu, na který se díváme. Přesto, že se vlna šíří ve vlnoplochách, můžeme pozorovat bod (červená čára) z kteréhokoliv místa přímočaře. To znamená, že světlo není tok fotonů v časoprostoru, nýbrž vlna v gravitonovém éteru.

Světelná vlna ze zdroje světla dopadne na všechny body plochy, kterou pozorujeme a každý bod se stane novým zdrojem vlnění, jak vidíme na obrázku 1. Z toho je vidět, že vlny se vzájemně neovlivnují, takže takových bodů na ploše, jež pozorujeme, může být velké množství a proto vznikne v našem oku přesný a věrný obraz pozorovaného objekzu.

Podstata vlnění.

Postupné elektromagnetické vlnění Obrázek 2.  Wikipedie.

Má světlo, tedy elektromagnetické vlnění takový tvar, jako na obrázku 2.? Já si myslím, že nikoliv, protože při polarizaci by jedna složka vlnění zmizela a my víme že tomu tak není. Světlo můžeme polarizovat v ktrém koliv úhlu a vždy při první polariraci zůstanoe elektrická i magnetická složka. Podíváme se, jaký tvar by moho světlo mít.

Světlo je energie. Pokud se energie vydává, musí se odněkud čerpat. To je zákon o zachování energie, jak jsem již popsal. Světlo je vlnění ve gravitonovém éteru, čili energie, nikoliv tok fotonů, protože fotony nejsou světlo, nýbrž hmota polní a pohyb zrychlený těchto částic, tvoří elektromagnetické vlny.

Gravitony ve gravitonovém éteru jsou, relativně namístě, na rozdíl od světelné vlny, která se prostorem pohybuje . Zdrojem světelných vln jsou elektrony. Pokud na elektron dopadají vlny, například tepelné, nebo světelné, tak se elektron roztáčí a rotuje stále rychleji. Biliony gravitonů, jež se nacházejí v prostoru, dopadají na elektron a jsou vymrštovány zpět do prostoru a vytváří vlny. Frekvence těchto vln odpovídá rotaci a revoluci elektronu, který rotoje a revoltuje kolem atomového jádra.

Vznikající vlna je postupná podélná, čili elektrická. Protože elektron je součástí atomu, takže obíhá atomové jádro, a tak vzniká další vlna postupná příčná, čili magnetická. Obě vlny mají stejnou frekvenci, to znamená, že rotace a revoluce elektronu jsou ve shodě.

Tím jsme se dostali k objasnění, proč je světlo vlna elektro magnetická. Světlo vycházející z atomu , si pro představu , můžeme jako nahradit , proudem vody , který vychází jako ze zahradní hadice. Je to, jako vlna postupná podélná, čili elektrická složka vlny. Pokud budeme provádět s hadicí krouživý pohyb , vznikne v prostoru jako druhá vlna, postupná příčná. Nebude mít tvar sínusovky, nýbrž to bude šroubovice, která u světla představuje složku magnetickou. Pokud dopadne světelná vlna na překážku, uplatní se již částicová povaha světla

 

Doposud jsem popisova rychlost vlny čili, rychlost pohybující se energie. To znamená, že hmotné částice jsou relativně namístě a pohybuje se vlna v tomto médiu. Většinou se jedná o vlny v gravitonovém éteru (světelné, tepelné rádiové a jiné) ale známe i vlny v látkovém médiu jako (zvukové, nebo vlny na vodě a jiné).

Dále existeje i rychlost hmoty (kontinuální), kdy čátice látkové se pohybuji vesmírem, ale nikdy již tak rychle, jako vlny elektromagnetické. V minulých stoletích se tento rozdíl, mezi rychlostí vlny a rychlosti hmoty látkové moc nerozlišoval, takže mohly vzniknout teorie jedoucího vlaku rychlostí světla a podobné sci-fi pohádky.

 

Tato rovnice vystihuje veškerou energii hmoty látkové, které je ve vesmíru asi 4% a zbývajících 96% energie je v gravitonovém éteru, což není nic jiného, než temná energie, kterou marně hledají vědci na konci vesmíru a ona je zatím všude okolo nás i v nás. Omlouvám se za rovnici, kterou jsem napsal, ale nemohl jsem jinak, protože je krásná a těžko bych ji popisoval slovy.

Existuje nějaká forma potenciální energie ? Samozřejmě, že neexixtuje, protože energie je pohyb, a to pohyb zrychlený.  Každá forma potenciální energie se dá vysvětlit, pomocí energie kinetické, čili pohybové. Pokud pohyb není možný, jelikož dvě energie vytváří stejnou sílu, které se vzájemně ruší, tak mluvíme o vzájemném protitlaku.

 

Všechy postřehy, které jsem tady napsal, jsou pouze moje originální a tudíž je nenajdete nikde jinde než v mých originálních blozích a můžou být pravdivé, ale také nemusí, stejně jako oficiální fyzikální teorie starověku, které se přednášejí dodnes.

 

Autor: Julius Maksa | pondělí 3.8.2020 16:07 | karma článku: 8,91 | přečteno: 503x
  • Další články autora

Julius Maksa

Gravitační teorie Nikolase Fatio de Duilliera.

Nicolas Fatio de Duillier představil první verzi svých myšlenek o gravitaci v dopise Christiaanovi Huygensovi v roce 1690. Bezprostředně poté si přečetl její obsah na zasedání Královské společnosti v Londýně.

17.9.2020 v 14:02 | Karma: 8,76 | Přečteno: 619x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Le Sageova teorie gravitace.

Le Sageova teorie gravitace je kinetická teorie gravitace, kterou původně navrhl Nicolas Fatio de Duillier v roce 1690 a později Georges-Louis Le Sage v roce 1748. Proč se tato teorie neujala. Pokusím se o vysvětlení.

8.9.2020 v 13:42 | Karma: 9,42 | Přečteno: 593x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Kvasary a magnetary.

Popisuje dnešní kosmologie věrohodně kvasary a magnetary? Jsou představy dnešních fyziků o vzniku elektromagnetických vln, věrohodně vysvětlené, nebo se opět vychází z bludných představ minulého století? Pokusím se odpovědět.

4.9.2020 v 22:47 | Karma: 8,74 | Přečteno: 595x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Pulsary a gravitační vlny.

Jsou opravdu pulsary přírodní útvary, nebo to jsou umělé vesmírné majáky, podle kterých se orietují mimozemští vesmírní cestovatelé? Jaký je rozdíl, mezi vlnami pulsarů a gravitačními vlnami ? Pokusím se na tyto otázky odpovědět.

25.8.2020 v 17:46 | Karma: 9,21 | Přečteno: 463x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Teplo z fúze.

Můžeme dosáhnout vznik tepelné energie pouze tím, že budeme zahřívet vodík, až nastane jaderná fúze a tím získáme další tepelnou energii? Vzniká teplo ve Slunci zahříváním hmoty? Může vzniknout jaderá fúze ve vakuu?

28.7.2020 v 23:00 | Karma: 10,86 | Přečteno: 643x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

KOMENTÁŘ: Kdo zabil penzijní reformu? Svůj díl nesou vláda i opozice

24. dubna 2024

Premium Ani po dvaceti letech diskusí se nedočkáme konsenzuálně přijaté reformy penzí, ale jen...

Seniorka při vystupování spadla pod tramvaj a zemřela, policie stíhá řidiče

24. dubna 2024  13:51

Obviněním řidiče tramvaje z usmrcení z nedbalosti skončilo po více než půl roce vyšetřování loňské...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25,  aktualizováno  13:49

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Spolužáka kopali i bili pěstmi, za surové napadení dostali mladiství podmínku

24. dubna 2024  13:34

Okresní soud v Děčíně rozhodl o podmíněných trestech pro dva mladistvé, kteří loni v září brutálně...

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik