Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vznik a zánik vesmíru 2.

 Vznikl vesmír velkým třeskem? Je teorie velkého třesku reálná, nebo je to představa bludná? Mohl vzniknout vesmír z ničeho? Byl vesmír na počátku nesmírně horký? Byl vůbec nějaký počátek, nebo existoval vesmír vždy?

Tak, nějak se popisuje vznik vesmíru. V první části jsem popsal úplný počátek vesmíru a nyní se můžeme zamyslet nad vznikem hmoty látkové (látkou), složenou ze subatomárních částic (protony, neutrony a elektrony)

Jak se vesmír dál zvětšoval, jeho teplota dále klesala, což vedlo k dalším procesům narušujícím symetrie, které se začaly projevovat jako známé interakce a elementární částice. Ty brzo umožnily vznik atomů vodíku a helia. Tento proces se nazývá nukleosyntéza velkého třesku. Vesmír se dále ochlazoval, hmota se přestala pohybovat relativisticky a její vlastní hmotnost začala gravitačně dominovat nad energií záření. Asi po 380 000 letech se záření oddělilo od hmoty. Vesmír se tak stal pro záření průhledný. Záření z této doby se tak zachovalo až do dneška a můžeme ho dnes pozorovat jako reliktní záření Wikipedie

Když čteme tyto řádky, tak nám to připomíná pohádku pro děti a očekáváme na konci, že pokud neumřeli tak žijí do dnes.

Položme si otázku. Co je teplo? Může elektron vyzařovat tepelné vlny? No nemůže. Víme, že teplo je rotace protonů, nebo atomových jader, které vytvářejí tepelné vlny v gravitonovém éteru.

Podle teorie velkého třesku byl počátek nesmírně horký, ale co tvořilo tuto tepelnou energii, když ještě neexistovaly protony, dokonce, ani elektrony a teprve započala interakce. Ale mezi čím započala ta interakce, když ještě neexistovala látková hmota

Vesmír se dále ochlazoval, hmota se přestala pohybovat relativisticky a její vlastní hmotnost začala gravitačně dominovat nad energií záření. Wikipedie

Tak to je velmi sugestivní věta. Zajímalo by mě, jak se může hmota pohybovat relativisticky?

Druhá část věty je ještě větší blud, než ta první část......... a její vlastní hmotnost začala gravitačně dominovat nad energií záření. Wikipedie

Jak může vlastní hmotnost, gravitačně dominovat, nad energii záření? Myslím si že autor požil omamnou látku a tudíž nevěděl co píše.

Ale nejvíce se mě líbí věta........ Asi po 380 000 letech se záření oddělilo od hmoty.   Je to taková pitomost, že se tím vůbec odmítám zabývat, protože bez hmoty, žádné záření není možné.

Ale vrátíme se do reality a podíváme se na reliktní záření. jež opravdu vědci zaznamenali.

 

Reliktní záření

Z Wikipedie, otevřené encyklopedieObrázek 1.  Wikipedie.

Mapa reliktního záření naměřená sondou WMAP

Reliktní záření (kosmické mikrovlnné pozadí) je elektromagnetické záření, které přichází z vesmíru ze všech směrů a mohlo by být pozůstatkem z období nedlouho po velkém třesku. Dle tohoto kosmologického modelu byl v té době vesmír vyplněn hustým a horkým plazmatem, fotony se neustále srážely s volnými elektrony a hmota a záření měly stejnou teplotu. Vesmír se ale ochlazoval a po dosažení teploty okolo 3000 kelvinů se volné elektrony spojily s jádry a vytvořily stabilní atomy vodíku a helia. Hmota se tak stala pro záření průhledná a záření se dále vyvíjelo nezávisle. Dnes je reliktní záření nejvýznamnějším zdrojem poznatků o mladém vesmíru a předmětem intenzivního výzkumu. Wikipedie

Tak z této části nesmyslů o reliktním záření, může byt pravdivé jen to, že mikrovlnné záření, je elektromagnetické vlnění. Podobné mikrovlné záření, jako se vyskytuje v každé mikrovlnce v naší kuchyni, není možné, bez kompletních atomů a gravitonového éteru, v kterém se šíří.

K vysvětlení reliktního záření nám možná pomůže teorie rozpínání vesmíru.

Roku 1929 našel Edwin Hubble experimentální důkazy, kterými zdůvodnil Lemaîtreovu teorii. Hubble též zjistil, že se galaxie od sebe vzdalují. Použitím měření rudého posuvu Hubble zjistil, že daleké galaxie se vzdalují ve všech směrech rychlostmi (vzhledem k Zemi) přímo úměrnými jejich vzdálenosti, což nyní známe jako Hubbleův zákon. Wikipedie

Rudý posuv vypracoval pan Doppler. Tento fyzikální jev můžeme pozorovat na zvuku přibližující se motorky, kdy výška zvuku je vyšší, když se motorka blíží k nám a nižší, když se motorka vzdaluje.

Zvuková vlna, jež se šíří ve vzduchu, má analogii se světelnou vlnou, jež se šíři ve gravitonovém éteru. Tím pádem, můžeme pozorovat hvězdu, které se pohybuje k nám, takže její světlo má vyšší kmitočet, než světlo té samé hvězdy, která se vzdaluje.

Při vzdalující hvězdě, se ale posouvají  všechny frekvence na rozdíl od "posuvu" vzdalujících se galaxií, kdy pouze mizí vyšší frekvence, až nakonec zůstane pouze rudá barva. Podle mě to není Dopplerův efekt nýbrž dřívější zánik frekvenci vyšších kmitočtů.

Proto můžeme pozorovat ty nejvzdálenější galaxie, jako rudé a ty ještě vzdálenější již nejsou vidět ve viditelném spektru. Nakonec zmizí i rudá barva a zůstane infračervená, tedy tepelné vlny.

Podle mě, celé to reliktní záření, není nic jiného, než tepelné záření, které zaniká ze všech kmitočtů jako poslední. Nižší kmitočty májí jen rádiové vlny a gravitační vlny.

Podle mě je celé to bádání okolo velkého třesku jen snůška nesmyslů, ale kdo chce věřit této teorii, tak mu nic nebrání. Ale jak vidíte, i já jsem objevil mnoho základních chyb, které postačí k vyvráceni teorie velkého třesku.

Lidé nejsou ochotni přijmout fakt, že vesmír je nekonečny a věčný, jak do minulosti, tak do budoucnosti. Proto stále hledají začátek a konec, který pravděpodobně neexistuje.

Autor: Julius Maksa | neděle 14.6.2020 13:26 | karma článku: 10,63 | přečteno: 454x
  • Další články autora

Julius Maksa

Gravitační teorie Nikolase Fatio de Duilliera.

Nicolas Fatio de Duillier představil první verzi svých myšlenek o gravitaci v dopise Christiaanovi Huygensovi v roce 1690. Bezprostředně poté si přečetl její obsah na zasedání Královské společnosti v Londýně.

17.9.2020 v 14:02 | Karma: 8,76 | Přečteno: 619x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Le Sageova teorie gravitace.

Le Sageova teorie gravitace je kinetická teorie gravitace, kterou původně navrhl Nicolas Fatio de Duillier v roce 1690 a později Georges-Louis Le Sage v roce 1748. Proč se tato teorie neujala. Pokusím se o vysvětlení.

8.9.2020 v 13:42 | Karma: 9,42 | Přečteno: 593x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Kvasary a magnetary.

Popisuje dnešní kosmologie věrohodně kvasary a magnetary? Jsou představy dnešních fyziků o vzniku elektromagnetických vln, věrohodně vysvětlené, nebo se opět vychází z bludných představ minulého století? Pokusím se odpovědět.

4.9.2020 v 22:47 | Karma: 8,74 | Přečteno: 595x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Pulsary a gravitační vlny.

Jsou opravdu pulsary přírodní útvary, nebo to jsou umělé vesmírné majáky, podle kterých se orietují mimozemští vesmírní cestovatelé? Jaký je rozdíl, mezi vlnami pulsarů a gravitačními vlnami ? Pokusím se na tyto otázky odpovědět.

25.8.2020 v 17:46 | Karma: 9,21 | Přečteno: 463x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Kontinuální a vlnová rychlost částic.

Jaký je rozdíl, mezi kontinuální rychlostí částic a vlnovou rychlostí částic? Jaký je rozdíl, mezi kinetickou energií přímočarého pohybu a kinetickou energií rotačního pohybu? Existuje potenciální energie, nebo je to jen berlička?

3.8.2020 v 16:07 | Karma: 8,91 | Přečteno: 503x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Benda, Rouček, Dryml a další. Do europarlamentu kandidují známá jména

28. dubna 2024

Premium Nejen politickými proklamacemi a sliby lákají strany voliče. Součástí kampaní jsou i známé tváře....

Ukrajinská armáda na frontě postupně míří k bankrotu, varuje analytik

28. dubna 2024

Podcast Ukrajinská armáda na frontě čelí čím dál většímu tlaku. Především v Donbasu je situace kritická....

VIDEO: Paraglider se zřítil ze třiceti metrů na poušť. Sám si zavolal záchranku

28. dubna 2024  11:45

Třiatřicetiletý Anthony Vella testoval nad texaskou pouští severozápadně od Austinu motor BGD Luna...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18,  aktualizováno  11:25

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik