Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Síla, zrychlení a energié.

Má síla něco společného se zrychlením?  Můžeme mluvit o energii, kdyby tam nehrála roli síla, nebo zrychlení? Jsou síla, zrychlení a energie vlastnosti hmoty, nebo jsou to vlastnosti prázdného prostoru, čili gravitonového éteru?

Síla.

Síla je vektorová fyzikální veličina, která vyjadřuje míru působení těles nebo polí. ...Wikipedie"Může  těleso působit na jiné těleso bez pole? Jinak řečeno, může působit atom na jiný atom bez pole? Ještě jinak, může existovat atom bez pole? Odpovědˇ, nemůže.Atom se skládá z jádra a obíhajících elektronů. Proč ty elektrony nespadnou na to jádro a všechny jádra neutvoří nějaký shluk, nebo proč se vůbec pohybují? Na tyto otázky neumí odpovědět ani kvantová teorie. Proto musíme začít u nejmenších částeček hmoty, a to jsou gravitony

Gravitonový éter, nebo časoprostor?

Fyzikové minulých století přišli na to, že látkovou hmotu drží pohromadě neznámá síla a ještě ji stále dodává něco energii, protože ani atom nemůže bez energie existovat. Vědci logickým myšlením přišli na to, že musí existovat ÉTER, který není vidět, nejde ho změřit, zvážit a nadá se přímo nijak dokázat. Skeptikové éter zavrhli, takže další generace fyziků vymyslela Časoprostor.  Slovem éter, nebo éterický, se popisovalo něco nehmotného, lehkého, nebo až nadpřirozeného, takže není divu, že si málokdo spojoval tento fenomén s něčím silným, mocným, nebo s gigantickou energií. Při štěpení uranu si fyzikové mysleli, že tepelná energie vzniká přeměnou části hmoty. Tento blud, vlastně přetrvává v teoretické fyzice dodnes, přesto že odporuje zákonu o zachování hmoty. Z hmoty může vzniknout pouze jen hmota, protože energie je pohyb hmoty, a to zrychlený. Prostor se skládá z nekonečného množství gravitonů a jejich zrychlený pohyb je základní energie vesmíru. Dá se vyčíslit tlak v prostoru, jež způsobuje tato vesmírná energie? Jednoduchým výpočtem, jsem došel k výsledku 190 bilionů tun , jež tlačí na jeden centimetr čtvereční. Proč necítíme tak gigantický tlak? Tlak, který způsobuje energie prostoru, působí jen na protony, neutrony, elektrony, nebo na atomová jádra. Atomy jen prochází, přesto jako celek je pod vlivem těchto sil. Tím jsme se dostali k záhadě století, co je temná hmota. TEMNÁ HMOTA SE SKLÁDÁ Z  GRAVITONÚ A JEJICH ZRYCHLENÝ POHYB JE TEMNÁ ENERGIE.. Veřejnost je zvyklá na časoprostor, jelikož tato teorie je stále a stále opakováná. Stokrát opakováný blud se jeví jako pravda. Ale z čeho se skládá časoprostor? Na tuto otázku neuměl odpovědět ani Albert Einstein.

Deformace časoprostoru.

Ano znám pokus s vodorovně napnutou plachtou, na niž se položí velká koule, která způsobí prohnutí, tudíž každá menší kulička se začne přibližovat v kruzích, až se dotkne velké koule. Tento pokus má za úkol, názorně ukázat, že gravitaci způsobuje deformace časoprostoru. Stačí se jen zeptat, co způsobí prohnutí plachty? No přece gravitace koule a zeměkoule. Je to úvaha génia , nad nimž rozum zůstává stát, protože kde v prostoru Země se nachází ta druhá hmota, co deformuje ten časoprostor

 

Gravitace.

Již geniální fyzik pan Newton, si před 400 lety všimnul, že mezi hmotnými tělesy existuje síla, která je přitahuje k sobě, a tak ji popsal jako přitažlivost. Podle Einsteinových teorií, způsobuje gravitaci, deformace časoprostoru. V Cernu rozbíjejí protony a hledají částici, která způsobuje hmotnost, avšak marně. Kde nic není, tam nic nenajdete. Je zdrojem síly hmota? Samozřejmě není, protože sílu způsobuje zrychlení hmoty. Pokud chceme vědět, co způsobuje gravitaci, musíme začít opět u gravitonového éteru, tedy u prázdného prostoru. Dnes již víme, že hmota se většinou skládá z atomů. Prostor v atomu i v okolí, není prázdný, nýbrž je plný gravitonů. Srážky bilionů gravitonů představují, až 96 procent veškeré energie ve vesmíru. Pokud se ve gravitonovém éteru nachází neutron, nebo proton, tak je neustále bombardován nesmírným množstvím gravitonů, což způsobuje rotaci a rovnoměrný tlak na tuto částici, ze všech stran. Jestliže se vedle protonu nachází jiný proton, dochází k stejnému jevu, avšak tlak mezi protony je znatelně slabší, protože ubývá energie. Jedná se o energetický stín, který si způsobují částice navzájem. Z toho je jasně vidět, že venkovní síly jsou větší, než síly vnitřní, takže rozdíl tlaků způsobí přitlačování těchto částic k sobě. Gravitační síla není přitažlivost, nýbrž PŘITLAČIVOST. Tento princip platí, nejen pro částice, ale i pro veškerá tělesa na zemi, tak i ve vesmíru.

Pole.

Co tvoří  pole a co to vlastně je? To je dobrá otázka, protože zmínky o různých silových polích najdeme všude, ale tím to končí. Je to opravdu taková záhada?  Pokud si neujasníme některé skutečnosti, tak to bude záhada, na kterou nelze odpovědět. Co tvoří prostor, nejen ve vesmíru, ale i okolo nás i v nás, jsme si vysvětlili, je to gravitonový éter, jehož energie stlačuje a přitlačuje vše dohromady. Běžně se uvádí, že gravitace je ta nejslabší síla ve vesmíru, tak jak je možné, že ji uvádím, jako jedinou a nejsilnější sílu ve vesmíru?

 Již geniální fyzik pan Newton si uvědomil, že ve vesmíru existuje síla, která působí mezi dvěma hmotnými tělesy a sestavil rovnici, v niž vyčíslil tuto sílu. Tato síla opravdu není velká v makro rozměrech. V rovnici se vyskytuje vzdálenost   " r" mezi dvěma hmotnými tělesy. Jestli tuto vzdálenost zvětšujeme, tak se síla zmenšuje, to je logické. Co se však stane, když tuto vzdálenost budeme zmenšovat? No ano, síla se bude zvětšovat.

Hmotné tělesa jsou i v mikro prostoru, takže pokud použijeme stejnou rovnici pro dva protony a dosadíme jejich hmotnosti a vzdálenost "r" tak dostaneme sílu, která přitlačuje tyto protony, nebo i celá atomová jádra k sobě. Že to nesouhlasí s naměřenými hodnotami? Tak to je proto, že mezi protony je odpudivá sila, která je v rovnováze ze silou gravitační.

Gravitační energie, nejen přitláčuje protony k sobě, ale také je  roztáčí na vysoké otáčky. Takže dopadající vlny gravitonového éteru se odrážejí zpět a tvoří vlny jiného charakteru, vlny tepelné, které působí jako odpudivé.

Tím jsme se dostali opět k tepelné energii a to je energie rotační, protože každý rotační pohyb, je pohyb zrychlený. Z toho je vidět, že zrychlený pohyb může být přímočarý, nebo po křivkách a rotační pohyb je rovněž zrychlený, tudíž můžeme mluvit o energii.

Většinou rovnice ve svých blozích neuvádím, takže to vypadá, že neumím matematiku, ale opak je pravdou. Někdo prohlásil, že jediná rovnice sníží až o padesát procent počet čtenářů, ale stejně jsem se neubránil, protože tato rovnice je krásná a zároveň PRAVDIVÁ.

 

      

 

 

ggggggg

Autor: Julius Maksa | pondělí 3.2.2020 22:26 | karma článku: 7,84 | přečteno: 380x
  • Další články autora

Julius Maksa

Gravitační teorie Nikolase Fatio de Duilliera.

Nicolas Fatio de Duillier představil první verzi svých myšlenek o gravitaci v dopise Christiaanovi Huygensovi v roce 1690. Bezprostředně poté si přečetl její obsah na zasedání Královské společnosti v Londýně.

17.9.2020 v 14:02 | Karma: 8,76 | Přečteno: 619x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Le Sageova teorie gravitace.

Le Sageova teorie gravitace je kinetická teorie gravitace, kterou původně navrhl Nicolas Fatio de Duillier v roce 1690 a později Georges-Louis Le Sage v roce 1748. Proč se tato teorie neujala. Pokusím se o vysvětlení.

8.9.2020 v 13:42 | Karma: 9,42 | Přečteno: 593x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Kvasary a magnetary.

Popisuje dnešní kosmologie věrohodně kvasary a magnetary? Jsou představy dnešních fyziků o vzniku elektromagnetických vln, věrohodně vysvětlené, nebo se opět vychází z bludných představ minulého století? Pokusím se odpovědět.

4.9.2020 v 22:47 | Karma: 8,74 | Přečteno: 595x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Pulsary a gravitační vlny.

Jsou opravdu pulsary přírodní útvary, nebo to jsou umělé vesmírné majáky, podle kterých se orietují mimozemští vesmírní cestovatelé? Jaký je rozdíl, mezi vlnami pulsarů a gravitačními vlnami ? Pokusím se na tyto otázky odpovědět.

25.8.2020 v 17:46 | Karma: 9,21 | Přečteno: 463x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Kontinuální a vlnová rychlost částic.

Jaký je rozdíl, mezi kontinuální rychlostí částic a vlnovou rychlostí částic? Jaký je rozdíl, mezi kinetickou energií přímočarého pohybu a kinetickou energií rotačního pohybu? Existuje potenciální energie, nebo je to jen berlička?

3.8.2020 v 16:07 | Karma: 8,91 | Přečteno: 503x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Teplo z fúze.

Můžeme dosáhnout vznik tepelné energie pouze tím, že budeme zahřívet vodík, až nastane jaderná fúze a tím získáme další tepelnou energii? Vzniká teplo ve Slunci zahříváním hmoty? Může vzniknout jaderá fúze ve vakuu?

28.7.2020 v 23:00 | Karma: 10,86 | Přečteno: 643x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Neutrina ze Slunce.

Vzniká tepelná energie ve Slunci z hmoty, nebo pomocí hmoty? Vzniká tepelná energie až z fúze, nebo i před fúzí? Může se vůbec změnit hmota na energii, nebo je to nesmysl? Pokusím se to vysvětlit a vyvrátit bludy.

17.7.2020 v 12:54 | Karma: 10,16 | Přečteno: 376x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Neutrina č.1.

Jsou neutrina tak záhadné částice, jak se uvádí? Mohou neutrina procházet naší planetou? Můžou za vznik neutrin atomové elektrárny a atomové bomby? Dopadají na naši planetu neutrina i z vesmíru a proč? Odpovím postupně na všechno.

11.7.2020 v 14:32 | Karma: 12,68 | Přečteno: 577x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Věčný a nekonečný vesmír.

Musel vesmír vzniknout? Nemůže jednoduše vesmír existovat věčně a být nekonečný? Když nejde hmotu zničit, ani stvořit, nemůže platit ani Velký třesk. Ale z čeho hmota látková (látka), neustále vzniká? Dá se tato záhada vysvětlit?

8.7.2020 v 21:38 | Karma: 9,00 | Přečteno: 508x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Vznik a zánik vesmíru 3.

Rozpíná se vesmír? Může za rozpínání vesmíru temná hmota, nebo temná energie? Můžeme pozorováním galaxií určit, jestli se vesmír ještě rozpíná, nebo rozpínal? Není podivné, že se vesmír rozpíná od naší Země jako od středu vesmíru?

17.6.2020 v 13:13 | Karma: 13,39 | Přečteno: 460x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Vznik a zánik vesmíru 2.

Vznikl vesmír velkým třeskem? Je teorie velkého třesku reálná, nebo je to představa bludná? Mohl vzniknout vesmír z ničeho? Byl vesmír na počátku nesmírně horký? Byl vůbec nějaký počátek, nebo existoval vesmír vždy?

14.6.2020 v 13:26 | Karma: 10,63 | Přečteno: 454x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Vznik a zánik vesmíru 1.

Vznikl vesmír tak, jak popisuje teorie velkého třesku? Mohla veškerá hmota vzniknout z ničeho? Je možné, aby hmota vznikla z energie? Je teorie velkého třesku reálná, nebo ji můžeme zařadit do sci-fi?

26.5.2020 v 12:40 | Karma: 14,50 | Přečteno: 783x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Vesmír- Universum 3.

Je popis síly správný? Víme jak síla vzniká? Potřebuje síla energii, nebo energie je důsledek síly? Vystačí si kvantová fyzika bez síly? Je možná gravitace bez síly, pouze deformováním časoprostoru? Pokusím se logicky odpovědět.

10.5.2020 v 13:44 | Karma: 5,78 | Přečteno: 288x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Vesmír- Universum 2.

Že vesmír není prázdný je hotová věc. Myslíme tím hvězdy, planety a jiné smetí? Tak to je jasné. Ale co to mezi, tedy prostor? Má smysl říkat zakřivený časoprostor? Není lepší říkat energiprostor, tedy gravitonový éter? Co je čas?

3.5.2020 v 15:46 | Karma: 10,39 | Přečteno: 358x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Vesmír-Universum 1.

Jsou údaje o vesmíru pravdivé? Můžou se vědci ve svých teoriích mýlit? Je vesmír nekonečný, nebo konečný? Je pravda, že se vesmír rozpíná? Vznikl vesmír velkým třeskem? Pokusím se na tyto otázky odpovědět postupně a logicky.

28.4.2020 v 16:59 | Karma: 8,80 | Přečteno: 436x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Koule ve vesmíru.

Proč mají hvězdy kulovitý tvar? Proč mají větší planety rovněž kulovitý tvar? Proč se šíří veškeré vlny v kuloplochách? Proč mají kapky vody kulový tvar? Proč mají i atomy kulovitý tvar? Pokusím se odpovědět originálním způsobem.

11.4.2020 v 14:00 | Karma: 7,35 | Přečteno: 536x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Proč explodují supernovy?

Běžně se v kosmologii uvádí, že supernovy exploduji, když hvězda dospěje ke konci svého života, a dojde k fúzní reakci, jako u vodíkové bomby. Je takové tvrzení reálné? Myslím, že není, protože ve hvězdě se stane něco jiného.

25.3.2020 v 17:11 | Karma: 10,69 | Přečteno: 884x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Časoprostor, nebo gravitonový éter?

Je časoprostor reálný, nebo je to pohádka SCI-FI vědce? Proč byl zavrhnut éter a ne časoprostor? Proč Albert Einstein spojil čas s prostorem a ne s hmotou? Může existovat ještě něco jiného, než hmota a její pohyb? Dobrá otázka.

29.2.2020 v 14:36 | Karma: 14,26 | Přečteno: 1512x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Nekonečný vesmír

Může být vesmír nekonečný? Je vůbec možné, pohybovat se vesmírem po přímce? Pohybuje se světlo, tedy elektromagnetické vlnění přímočaře? Můžou existovat multivesmíry? Nebo existuje pouze jeden vesmír. Jak je veliký náš vesmír?

19.2.2020 v 16:38 | Karma: 14,79 | Přečteno: 826x | Diskuse| Věda

Julius Maksa

Rychlost a zrychlení.

Má rychlost vliv na hmotu látkovou, jak popisuje Albert Einstein ve svých teoriích? Může mít rychlost vliv na čas, nebo na chod hodin? Má rychlost na něco vliv, nebo je to zrychlení, které vytváří sílu a energii ve vesmíru?

18.1.2020 v 18:49 | Karma: 10,90 | Přečteno: 1799x | Diskuse| Věda
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik